Siguranţa circulaţiei – prioritate a Poliţiei Locală

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/04/2011

În primele trei luni ale anului, poliţiştii locali au aplicat în domeniul siguranţei circulaţiei 2177 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 279.763 lei.

Acest lucru s-a impus datorită încălcarii prevederilor Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închirieriere, unde s-au aplicat 225 de sancţiuni, precum şi pentru abaterile statice ( oprirea staţionarea, parcarea), prevăzute de Hotărârile Consiliului Local al Municipiului Iaşi, pentru care au fost întocmite peste 1900 procese verbale de constatare a contravenţiei.

Pentru a preveni distrugerea spaţiilor verzi precum şi trotuarele amenajate cu pavele, poliţiştii locali, au acţionat zilnic împreună cu echipele din cadrul Direcţiei de Servicii Publice Municipale Iaşi şi inspectorii de la Biroul Străzi, ocazie cu care s-a luat măsura blocării unui număr de 543 autoturisme parcate în zonele menţionate. De asemenea, până pe 31 martie, poliţiştii locali au identificat 483 de autoturisme abandonate pe domeniul public al municipiului. În situaţia acestora, au început demersurile legale pentru a se dispune ridicarea acestora şi eliberarea unor noi locuri de parcare.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*