Sezonul de încălzire a fost încheiat

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/04/2015

Luni, 27 aprilie, Veolia a încheiat sezonul de încălzire 2014 – 2015.

Ca urmare a temperaturilor înregistrate în ultimele trei nopţi în intervalul orar 18 – 06 şi a celor anunţate pentru următoarele zile, sezonul de încălzire 2014-2015 se încheie în mod oficial în ziua de luni, 27 aprilie.

În acest sens, în cursul zilei de 26 aprilie s-a oprit CET Holboca şi operatorul de termoficare a trecut la schema de funcţionare cu CET Tudor.

CETPotrivit reprezentanţilor Veolia, în cursul săptămânii viitoare se va finaliza elaborarea programului de lucrări de vară ce va fi derulat în intervalul mai – octombrie 2015 şi va cuprinde lucrări de reparaţii, investiţii, modernizări şi reabilitari atât la centralele de producţie cât şi pe reţelele de termoficare şi la punctele termice, lucrări ce au ca scop creşterea randamentului global şi a eficienţei energetice în sistemul centralizat din Iaşi.

Statistica sezonului de încălzire în sistem centralizat arată că cel mai mare consum de gigacalorii a fost înregistrat în luna ianuarie,  fiind şi cea mai friguroasă perioadă. Pentru un apartament cu o suprafaţă de peste 51 de metri pătraţi a fost înregistrat un consum mediu de 1,03 gigacalorii, ceea ce a însemnat facturi la încălzire de aproximativ 270 lei. De altfel, luna ianuarie este singura în care s-a depăşit un consum de peste o gigacalorie pe lună, restul sezonului înregistrînd un consum mediu lunar între 0,5 şi 0,9 gigacalorii.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*