Seri magice la Palatul Roznovanu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/12/2012

La jumătatea lunii decembrie, ieşenii se vor putea bucura de frumuseţea sărbătorilor de iarnă, într-un cadru feeric – Palatul Roznovanu.

Primăria Municipiului Iaşi organizează în zilele de 15, 16, 21 şi 22 decembrie evenimentul „Seri de Colinde 2012”, pentru a marca sărbătorile de iarnă şi finalul anului.

4 zile magice

În acest an “Serile de colinde” se vor desfăşura pe parcursul a 4 zile.

Astfel, în serile de 15, 16, 21 şi 22 decembrie 2012, începând cu ora 19.00, Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi, aşteaptă ieşenii la un eveniment dedicat Sărbătorilor de iarnă.

În deschiderea “Serilor de Colinde”, începând cu ora 18.00, în holul Palatului Roznovanu va răsuna muzica artiştilor din Cvintetul de alămuri “Adamos Brass”.

Mai mult, cei mici se vor putea delecta cu poveşti de iarnă istorisite chiar de Zâna Serilor de Colinde,  iar copilaşii din corul ”Alpha Lirae” vor umple de bucurie sufletele participanţilor cu cântecele specifice sărbătorilor.

Artiştii vor interpreta melodii din repertoriul naţional, dar şi internaţional.

Transmisiune pe Bdul Ştefan cel Mare

Spectacolele vor fi filmate şi transmise pe un ecran ce va fi amplasat în faţa Palatului Roznovanu, astfel încât şi cei care, din lipsă de timp sau locuri, să se poată bucura de magia colindelor. Intrarea la eveniment este liberă, iar cei prezenţi vor primi cadou cartea “Colinde în dar”.

Programul Serilor de colinde

15 decembrie 2012

18:00 – 18:50 Cvintetul de alămuri “Adamos Brass”, condus de profesor Liviu Adamachi, va susţine un spectacol de colinde în holul Palatului Roznovanu.

La ora 19.00, spectacolul va continua în sala mare a Primăriei Municipiului Iaşi cu poveştile citite de Zâna Serilor de Colinde, actriţa Diana Roman, clasa prof. univ. dr. Emil Coseriu, pe muzică de Glockenspiel, în interpretarea percuţionistului Iustin Rusu.

În sală va pătrunde mai apoi, interpretând colinde, corul de copii “Alpha Lirae” al Colegiului Naţional de Artă Octav Bancilă, îndrumaţi de prof. dr. Luminiţa Duţică.

Seara va continua cu muzica complexă a Cvintetul “Academica”, ce va impresiona prin interpretarea unor piese instrumentale specifice Sărbătorilor de iarnă, cât şi acompaniind-o pe soprana Ina Cristea ce aduce prin vocea sa magie colindelor.

16 decembrie 2012

În deschiderea spectacolului, între orele 18:00 – 18:50, cvintetul de alămuri “Adamos Brass”, condus de profesor Liviu Adamachi, va susţine un spectacol de colinde în holul Palatului Roznovanu.

Spectacolul începe la ora 19.00, cu poveştile citite de Zâna Serilor de Colinde, actriţa Tatiana Grigore, pe muzica de Glockenspiel, în interpretarea percuţionistului Iustin Rusu.

În sală vor pătrunde mai apoi, interpretând colinde, copii din corul “Alpha Lirae”al Colegiului Naţional de Artă Octav Bancilă sub dirijarea prof. dr. Luminiţa Duţică.

Corul de cameră “VOX ART’IS”, dirijor Bogdan Cojocaru, va încheia seara cu un minunat concert de colinde.

21 decembrie 2012

18:00 – 18:50 În deschiderea spectacolului, cvintetul de alămuri “Adamos Brass” condus de profesor Liviu Adamachi, va susţine un spectacol de colinde în holul Palatului Roznovanu.

Seara va fi deschisă la ora 19.00 de Zâna Serilor de Colinde, actriţa Tatiana Grigore, care va citi poveşti pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, pe muzica de Glockenspiel în interpretarea percuţionistului Iustin Rusu.

În sală vor pătrunde mai apoi, interpretând colinde, copilaşii din Corul “Alpha Lirae”al Colegiului Naţional de Artă Octav Bancilă, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţică.

A treia seară de colinde va continua cu muzica prestigiosului cor “Cantores Amicitiae” al Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, condus de Prof. Univ. Dr. Nicolae Gâscă.

22 decembrie 2012

18:00 – 18:50 În deschiderea spectacolului, cvintetul de alămuri “Adamos Brass” condus de profesor Liviu Adamachi, va susţine un spectacol de colinde în holul Palatului Roznovanu .

Evenimentul începe la ora 19.00 cu poveştile citite de Zâna Serilor de Colinde, actriţa Tatiana Grigore, clasa prof. univ. dr. Emil Coseriu, pe muzică de Glockenspiel în interpretarea percuţionistului Iustin Rusu.

În sală va pătrunde mai apoi Corul de copii “Alpha Lirae” al Colegiului Naţional de Artă Octav Bancilă, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţică.

Seria spectacolelor cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2012 se încheie cu concertul susţinut de The Jassy Horn Sound, condus de Emil Ambrosa, alături de soprana Cristina Grigoraş, tenor Ionuţ Urdeş, bas Ciprian Chiţu.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Doresc sa fiu partener media al ziarului electronic Curierul de Iasi.
*