Sens giratoriu la Ciric

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/05/2013

Comisia de Circulaţie constituită la nivelul Primăriei Iaşi a decis următoarele modificări în ceea ce priveşte circulaţia rutieră în zona Ciric:
1. Pe tronsonul de drum către Aeroportul Internaţional cuprins între Moara de Vânt şi baraj Ciric II se va institui „Oprirea interzisă” pe ambele părţi ale carosabilului.

2. Pe strada Fântânilor, de la intersecţia cu strada Ion Creangă până la baraj Ciric II se va institui „Oprirea interzisă” pe ambele părţi ale carosabilului.

3. Se instituie limitare de viteză la 30 km/h pe sectoarele de drum: Aeroport (între Moara de Vânt şi Aeroportul Internaţional Iaşi), Fântânilor

4. Se vor realiza treceri pentru pietoni în următoarele puncte: la intrarea în parcarea din partea de sus dinspre Moara de Vânt; în dreptul aleii pietonale de acces la telescaun; la intersecţia drum Aeroport cu strada Fântânilor; în dreptul parcării pentru biciclete de la piscina I (după baraj Ciric II). Trecerile pentru pietoni se vor presemnaliza şi semnaliza cu celule fotovoltaice şi se vor asigura cu limitatoare de viteză.

5. Va fi montat un gard pietonal la telescaun.

6. Va fi montat un indicator „Cedează trecerea” pentru autovehiculele de intervenţie la ieşirea de la telescaun.

Sensul giratoriu de la strada Aeroportului

7. Va fi montată o structură metalică tip podină pe taluzul barajului de la Ciric II (pentru circulaţie pietonală).

8. Va fi amenajat un sens giratoriu la intersecţia drum Aeroport cu strada Fântânilor.

9. Vor fi amenajate alveole pentru staţiile de transport în comun la telescaun şi în intersecţia drum Aeroport cu strada Fântânilor.

10. Va fi analizată posibilitatea modificării priorităţilor la intersecţia străzii Moara de Vânt cu drum Aeroport.

11. Va fi realizat marcaj continuu la limita carosabilului pe strada Fântânilor şi drum Aeroport.

12. Se va institui semnalizare cu „Cedează trecerea” si „Oprire” pe aleile de acces din drum Aeroport către baraj Ciric I.

13. Va fi montat un indicator „Oprire” cu „Obligatoriu dreapta” la intersecţia drum Aeroport cu aleea de legatură dintre baraj Ciric I şi strada Aeroport.

14. Va fi montat un indicator „Oprire” la intersecţia străzii Aeroport cu aleea de acces la piscine 1.

15. Vor fi montaţi popici şi lanţ la parcarea de biciclete din dreptul piscinei 1.

16. Va fi delimitat spaţiul pietonal în intersecţia străzii Fântânilor cu drum Aeroport.

17. Va fi lărgită aleea de legatură dintre drum Aeroport şi baraj Ciric I şi va fi redusă lăţimea pistei pentru biciclişti, concomitent cu lărgirea părţii carosabile.

18. Vor fi construite trotuare pietonale: în dreptul parcării pentru biciclete din parcarea mare şi de-a lungul străzii Aeroport din dreapta piscinei 1

19. Vor fi montate indicatoare „Oprire” la ieşirea din parcări.

20. Vor fi montate indicatoare „Oprirea interzisă” pe ambele sensuri ale aleii de legătură dintre Ciric I şi Ciric II (de pe malul lacului) către restaurant Ciric.

21. Va fi montată o oglindă de trafic la ieşirea de la piscina 1.

22. Va fi montat un limitator de viteză la 50 de metri de intersecţia drum Aeroport cu aleea de acces la piscine 1 (pe sensul de coborâre de la Aeroport către sensul giratoriu – strada Fântânilor).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*