Şefi din Xi’an, în vizită la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/05/2013

În primul rând, s-a vizat consolidarea relaţiilor de cooperare în cadrul înfrăţirii Iaşi – Xi’an.

Al doilea obiectiv a fost invitarea reprezentanţilor municipiului Iaşi la Forumul Economic Europa – Asia, ce va avea loc în luna septembrie la Xi’an, precum şi la Forumul Internaţional al Oraşelor Înfrăţite, de la sfârşitul lunii octombrie.

Delegaţia chineză a fost primită la Palatul Roznovanu de viceprimarul Mihai Chirica

Vizită de trei zile

Oficialii chinezi au dorit şi iniţierea de cooperări în vederea înfrăţirii cu un Colegiu din Iaşi, iar în viitor şi o înfrăţire la nivel universitar. Pe durata celor trei zile petrecute în Iaşi, delegaţia din China a avut întâlniri cu viceprimarul Mihai Chirica, cu Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, au vizitat Colegiul C. Negruzzi, zona universitară, dar şi principalele atracţii istorice. Iniţierea unor schimburi în domeniul administrativ, economic, şcolar şi universitar are loc şi în contextul aniversării, de anul viitor, a 20 de ani de la semnarea înfrăţirii dintre Iaşi şi Xi’an.

Fosta capitală imperială, oraşul Xi’an are o populaţie de peste 7 milioane de locuitori, cu peste un milion de studenţi anual în peste 100 de universităţi şi instituţii de învăţământ superior. Cu o istorie atestată de peste 3.000 de ani (aici se află şi faimoasa Armată de teracota), Xi’an este în prezent al treilea centru cultural şi economic al Chinei, după Shanghai şi Beijing.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*