Şedinţa lunii iulie a Consiliului Local

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/07/2014

Legislativul local s-a întrunit în şedinţă ordinară joi, 31 iulie. Pe ordinea de zi s-au aflat 36 de proiecte de hotărâre, la care s-au adăugat alte două propuneri în urma interpelărilor consilierilor. La finalul şedinţei au fost înregistrate 34 de proiecte aprobate, 3 au fost amânate, iar un proiect a fost respins.

Consiliul local a aprobat în unanimitate planul de plantări 2014 – 2016, propus de viceprimarul Mihai Chirica în cadrul interpelărilor de la începutul şedinţei. În urma votului consilierilor, în municipiul Iaşi se vor planta 10.000 de tei, în cadrul a patru sezoane de plantări. În schimb, a fost respins cu majoritate oportunitatea proiectului ce privea replantarea teilor pe arealul pietonalului Ştefan cel Mare.

consiliu local iulieÎn ordinea de zi s-au regăsit proiecte importante printre care o rectificarea bugetară, modificarea contractului municipalităţii cu ApaVital, acordarea de locuinţe sociale, continuarea pe fonduri europene a investiţiilor la cinci unităţi şcolare  şi consemnarea finalizării construcţiei Centrului Tehnologic Regional.

Inventar completat cu obiective finalizate
Pe lista proiectelor sunt incluse şi propunerile de modificare a inventarului public cu obiectivele finalizate în cadrul a două proiecte europene. „Centrul Tehnologi Regional a fost finalizat şi predat de constructor, iar Consiliul Local urmează să confirme intrarea noii construcţii în inventarul domeniului privat precum şi scoaterea la licitaţie publică a spaţiilor pentru a intra în exploatare”, a detaliat proiectul viceprimarul Mihai Chirica. În mod similar, un alt proiect vizează actualizarea inventarului cu unele obiective finalizate în cadrul poiectului european al bazei de agrement Ciric.

Lista şcolilor private
Municipalitatea continuă şi procedura de finanţare europeană a lucrărilor la cinci unităţi şcolare. Concret, lucrările de investiţii vor fi continuate pe finanţare europeană , iar consilierii urmează să discute modificarea proiectelor în conformitate cu prevederile ghidului solicitantului pentru finanţare nerambursabilă.
De asemenea, şedinţa de joi va avea spre aprobare lista instiuţiilor de învăţământ ce funcţionează în regim privat pe teritoriul municipiului Iaşi. Pentru anul şcolar 2014 – 2015, avize de funcţionare vor avea 34 de unităţi de învăţământ private. Dintre acestea, cele mai numeroase sunt grădiniţele, cu 22 de unităţi incluse în listă, urmate de 10 şcoli cu învăţământ primar.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*