Se dă startul unei competiţii inginereşti

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/03/2015

inginerie (3)Vineri, 6 martie, are loc deschiderea oficială a etapei locale a competiției EBEC (European BEST Engineering Competition). Festivitatea va avea loc la ora 17.00 în cadrul Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, sala Dragomir Hurmuzescu. EBEC Iași debutează cu activitatea “Show&Tell”, vineri, de la ora 18.30.

Două secţiuni
Sâmbătă, 7 martie, evenimentul este împărțit în două secțiuni: Team Design și Case Study. Team Design urmărește abilitățile practice ale studenţilor, astfel încât provocarea constă în realizarea unui prototip din diferite materiale neconvenţionale care îndeplineşte anumite condiţii de rezistenţă, stabilitate şi mobilitate. Case Study urmărește abilitățile de planificare și organizare ale studenților în rezolvarea unei probleme reale din viața de zi cu zi a societății, dezvoltând o soluție teoretică. Premierea celor mai ingenioşi studenţi va avea loc tot sâmbătă, de la ora 16.00.

În 33 de ţări
EBEC este o competiție europeană formată din trei etape: etapa locală, etapa națională și etapa finală. Etapa finală EBEC de anul acesta va avea loc în Porto, Portugalia. BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie apolitică, nonprofit, aflată în permanentă dezvoltare. Organizaţia este prezentă în 96 de Universităţi Tehnice din 33 de ţări europene. Pentru mai multe informații puteţi accesa: www.ebec.bestis.ro.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*