Şcoala ieşeană, celebrată în cadrul FIE

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/05/2015

Ca și la precedentele ediții ale Festivalului Internațional al Educației, Inspectoratul Școlar Județean Iași propune o suită de activități inițiate și planificate de reprezentanții instituției, alături de cei ai unităților din rețeaua de învățământ preuniversitar și ai altor parteneri educaționali, în contextul parteneriatului instituțional încheiat încă de la prima ediție a manifestării, cu scopul de a susține și promova în plan național și internațional valorile culturale și educaționale ale Iașului.

„Prin participarea la acest proiect, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Iași își propune realizarea unui echilibru între activităţile curriculare şi extracurriculare din școli, în sensul permanentizării unor bune practici educaţionale, culturale, sociale şi comunicaţionale, compatibile cu idealurile unei societăţi democratice, europene, precum și promovarea unui dialog autentic între instituţiile implicate, parteneri şi colaboratori”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

isjEchipa de coordonare a evenimentelor asumate de învățământul preuniversitar în cadrul FIE este condusă de prof. dr. Camelia Gavrilă, inspector școlar general, și are următoarea componență: prof. Mihai-Cezar Zaharia (inspector școlar), prof. Mihaela Apetroae (inspector școlar), prof. Sabina Manea (inspector școlar), prof. Irina Florian (inspector școlar), prof. Alla Apopei (inspector școlar), prof. Dumitru Cristescu (inspector școlar), prof. Irina Prodan (inspector școlar), prof. Constantin Șerban (directorul Palatului Copiilor Iași) și prof. Dana Louise Barnea (directorul Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași).

Evenimentele organizate de Inspectoratul Școlar Județean Iași și partenerii săi sunt grupate în patru domenii tematice. Secțiunea „Educație” include, printre altele, ediția a X-a a Concursului Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu” (21 – 24 mai 2015), ediție a cărei gală de deschidere va avea loc joi, 21 mai, de la ora 16.00, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”. În categoria „Ateliere de creație. Arte vizuale” sunt incluse o serie de expoziții, ateliere și momente artistice susținute de elevi zilnic în parcul din fața Teatrului Național și pe pietonalul Ștefan cel Mare. De asemenea, domeniul „Cultură locală și divertisment. Spectacole” reunește o serie de spectacole, ateliere, concursuri și demonstrații – artistice sau sportive – planificate la diverse unități școlare sau baze sportive, cât și în Grădina Palas sau centrele FIE din cartierele ieșene. Nu în cele din urmă, secțiunea „Proiecte educaționale” reunește câteva inițiative culturale și umanitare, workshop-uri și spectacole, de amploare fiind ediția a IV-a a manifestării „Pași de copil în Iașii marilor zidiri” – proiect cultural și umanitar, destinat unui număr de 400 de copii din mediul rural, cu palmares competițional și performanțe în proiecte școlare de anvergură. Trebuie subliniat și apreciat cum se cuvine faptul că reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași și-au asumat să stimuleze și încurajeze participarea elevilor din municipiul și județul Iași la activitățile (specifice vârstei) din calendarul FIE.
Detalii, pe www.fieiasi.eu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*