Şcoala de vară ADV Romania – „Pregatiti pentru viata!?”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/07/2010

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Fundatia ”Ecoul Cernobilului„ din R. Moldova organizeaza in perioada 5 – 9 iulie 2010, la Motel Bucium Iasi, editia a IX-a a Scolii de Vara in domeniul HIV/SIDA, care in acest an are titlul ”Pregatiti pentru viata!?”.

Noutatile acestei editii sunt: tema abordata – care inseamna in fapt ridicarea unor serioase intrebari privind viitorul beneficiarilor fundatiei si participarea la eveniment a unui numar de 10 tineri, reprezentanti ai Fundatiei ”Ecoul Cernobilului” din Chisinau, Republica Moldova.

Oaspetii moldoveni vor avea posibilitea de a impartasi experiente legate de dizabilitate si cum le afecteaza acest lucru viata si pregatirea pentru viata de adult. Parteneri de dialog le vor fi 30 de tineri infectati cu HIV si tineri sanatosi din judetele Iasi, Constanta si Mures.

Integrarea profesionala a tinerilor, dezvoltarea abilitatilor vocationale si pregatirea in alegerea unei cariere profesionale vor fi subiecte de dezbatere si schimb de experienta, acestora adaugandu-se si oportunitatea formarii in managementul proiectelor de finantare.

Organizarea în fiecare an a Scolii de Vara a devenit o traditie pentru fundatia noastra. De data aceasta, am deschis portile evenimentului si pentru tinerii din R. Moldova prin parteneriatul dezvoltat de mai bine de 2 ani cu Fundatia ”Ecoul Cernobilului” din Chisinau. Prin organizarea Scolii de Vara, ADV Romania atinge un obiectiv de educatie, de formare si iata ca in acest an mergand in pas cu nevoile beneficiarilor nostri, incercam sa spunem ca trebuie sa fim cat mai pregatiti pentru marea provocare  – “viata ca adult” a declarat dna Angela Achitei, presedinte al ADV Romania.

“Prin intermediul acestui eveniment, tinerii cu nevoi speciale de pe ambele maluri ale Prutului, favorizati de spatiul lingvistic comun, beneficiaza de oportunitatea comunicarii, poate cea mai mare realizare din cate pot fi. E cert ca, in incercarea de a-si gasi un punct de sprijin in viata cotidiana, tinerii cu dizabilitati trebuie sprijiniti, cel putin la primii pasi de viata independenta. In acest sens, Scoala de Vara ADV este o adevarata carte a vietii pentru ei, deoarece pomoveaza o componenta foarte importanta a integrarii sociale a tinerilor cu nevoi speciale, si anume pregatirea lor pentru o viata independenta prin integrarea profesionala si nu numai”- a declarat doamna Natalia Hasan, presedinte al Fundatiei ”Ecoul Cernobilului”.

Cele patru zile petrecute la Iasi vor contribui la imbogatirea cunostintelor si abilitatilor necesare pregatirii pentru viata de adult, evenimentul fiind sprijinit si in acest an de Fondul Global de Lupta impotriva HIV/SIDA, TBC si Malariei prin Fundatia Romanian Angel Appeal, Directia de Asistenta Comunitara Iasi, Compania McKinsey din Germania, carora li s-a alaturat si Fundatia SOROS Romania prin intermediul programului  East-East: Partnership Beyond Borders.

Detalii privind evenimentul pot fi obtinute la tel. 0757110242, sau mail: manuela@alaturidevoi.ro persoana de contact Manuela Iftimoaei, director de programe al Fundatiei ”Alaturi de Voi” Romania.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*