Scandalagii au fost permanent în atenţia poliţiştilor locali

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/04/2012

În primele două zile de Paşte, poliţiştii locali au acţionat cu precădere pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică pe străzile din municipiul Iaşi. Cu această ocazie lucrătorii instituţiei noastre au acordat o atenţie sporită pentru identificarea persoanelor şi a grupurilor de tineri care prin comportamentul lor tulburau liniştea locatarilor. În acest sens, în perioada de referinţă, poliţiştii locali au procedat la legitimarea a peste 80 de persoane dintre care 34, care au avut un comportament neadecvat au fost sancţionate contravenţional pentru diferite abateri de la normelor de convieţuire socială, cu amenzi în valoare de peste 5.000 lei. Majoritatea sancţiunilor cu valori cuprinse între 100 şi 1.000 lei au fost aplicate pentru tulburarea liniştii şi consum de alcool în locurile publice, fapte prevăzute de Legea 61/1991, rep., privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. În atenţia noastră au fost şi parcurile de joacă pentru copii unde mai mulţi tineri au fost depistaţi în timp ce consumau băuturi alcoolice şi foloseau echipamentul de joacă încălcând regulamentul de funcţionare a acestor spaţii. De asemenea, pentru a preveni comiterea unor fapte de distrugere sau furt de orice fel, poliţiştii locali au efectuat controale periodice în rândul agenţilor de pază care executau serviciul la diferite instituţii din municipiul Iaşi.

Poliţiştii locali au acţionat cu efective mărite în ,,Noaptea de Înviere”

Sâmbătă noaptea, cu ocazia Învierii Domnului, poliţiştii locali au acordat o atenţie deosebită menţinerii ordinii şi liniştii publice în zona lăcaşurilor de cult, acolo unde s-au oficiat slujbele specifice acestei sărbători. În acest sens, peste 60 de poliţiştii locali au avut în vedere mănăstirile, bisericile şi cimitirile de pe raza municipiului, având în vedere numărul mare de credincioşi care au participat la manifestările religioase. Cu această ocazie, poliţiştii locali au acţionat pentru menţinerea ordinii publice, identificarea şi îndepărtarea din zonă a persoanelor care perturbă buna desfăşurare a slujbelor religioase. În atenţia agenţilor de ordine au fost şi persoanele care, profitând de aceste locuri aglomerate şi neatenţia credincioşilor, au încercat să le sustragă diferite bunuri, dar şi cele care practică cerşetoria fapt ce duce la indignarea enoriaşilor. În plus, aproximativ 50 de poliţişti locali au asigurat ordinea şi liniştea publică în cartierele oraşului, iar poliţiştii rutieri au dispus măsuri de fluidizare a traficului rutier şi pietonal în apropierea lăcaşurilor de cult şi cimitirelor.

Acţiuni pentru combaterea speculei în pieţele agroalimentare

Având în vedere numărul mare de persoane care au frecventat de Paşti pieţele agroalimentare, poliţiştii locali au continuat acţiunile de verificare a legalităţii modului în care sunt efectuate activităţile comerciale.  Astfel, lucrătorii instituţiei noaste au avut în vedere combaterea comerţului ilicit în Pieţele agroalimentare Nicolina şi Alexandru cel Bun. Cu această ocazie, în urma controalelor efectuate, poliţiştii locali au procedat la verificarea a peste 50 de comercianţi dintre care 13, care nu au respectat normele legale de comerţ au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor legale, conform Legii nr. 12/1990, rep.-privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comeciale ilicite. În cadrul acţiunii au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 500 lei şi 1500 lei pentru comerţ neautorizat cu băuturi alcoolice, ţigări şi articole de îmbrăcăminte. În plus, potrivit actului normativ menţionat, poliţiştii locali au dispus ridicarea în vederea confiscării a bunurilor alimentare şi nealimentare, care au făcut obiectul contravenţiei, în valoare de peste 3.000 lei. De asemenea, pentru asigurarea unui comerţ civilizat, s-a acţionat şi pentru menţinerea curăţeniei, iar persoanele care efectuau acte de comerţ cu produse specifice pieţelor agroalimentare în afara pieţelor au fost îndrumate în incinta acestora.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*