Sărbătorile de Paşti, cu târguri şi expoziţii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/04/2013

Un ansamblu ornamental cu tematica pascala a fost montat in fata Primariei

Primăria e în toiul pregătirilor pentru sărbătorile de Paşti. Pentru prima dată în Iaşi, bulevardul Ştefan cel Mare a fost împodobit cu instalaţii luminoase cu tematică pascală. Totodată, echipele societăţilor din subordine continuă curăţenia şi asfaltările.

Lumină şi flori

Stâlpii de pe bulevardul central sunt împodobiţi cu 50 de instalaţii reprezentând un ghiocel şi un fluturaş. Ornamentele sunt pe bază de leduri, consumă foarte puţin şi vor crea o atmosferă feerică. Astfel de decoraţiuni luminoase vor fi montate şi în zona Grădinii Copou şi în Piaţa Unirii. Pe lângă aceste elemente de atmosferă nocturnă, Primăria va organiza târguri de Paşti pe platoul Halei Centrale, unde ieşenii vor fi aşteptaţi cu produse tradiţionale româneşti, dar şi locale. Mai mult, se intenţionează amenajarea unor expoziţii florale pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt şi în zona Râpa Galbenă. Evenimentele sunt realizate în parteneriat cu Direcţia Agricolă şi vor începe să se desfăşoare de pe data de 20 aprilie.

Asfaltări şi curăţenie

Reîmprospătarea peisajului urban continuă în aceste zile de primăvară prin noile lucrări de reparare a carosabilului efectuate de echipele Citadin. Ample operaţiuni de asfaltare se execută pe străzile D. Mangeron, Eternitate, şoseaua Nicolina, şoseaua Bârnova, str. Vasile Alecsandri, str. Aurel Vlaicu, str. Atelierului şi în cartierele Alexandru cel Bun, Dacia şi Mircea cel Bătrân. În măsura în care vremea o va permite, lucrările de asfaltare vor fi făcute şi noaptea. De altfel, deja se asfaltează pe timp de noapte pe str. D. Mangeron, Toma Cozma şi şoseaua Bârnova. Pentru o scurtă perioadă, cât timp se vor efectua lucrările de modernizare a reţelei de canalizare, strada Toma Cozma va fi închisă traficului auto, urmând apoi a fi asfaltată integral.

Echipele Salubris acţionează în oraş zilnic, fiind mobilizaţi peste 150 de muncitori care îndepărtează nisipul şi materialul antiderapant de pe străzi. Lor li s-au alăturat trei automăturători şi cinci cinsterne care spală la rigolă în zona centrală, cartierele Tătăraşi, Tudor Vladimirescu, Canta. Când vremea o va permite, se va trece şi la asfaltarea provizorie a benzilor de pe carosabilul din Piaţa Eminescu.

…………..

În perioada 29 aprilie – 3 mai, peste 40 de artişti, artizani şi meşteşugari din toată ţara vor fi prezenţi la evenimentul cultural “Târgul Handmade de Paşti al Ieşenilor”, în faţa Catedralei, pe Ştefan cel Mare. Program: 10 – 21.

Comments

comments1 Comentariu

  1. adrian

    Sugerez primariei sa planteze in dreptul cladirilor de tip bloc de pe Stefan cel mare – mai exact in fata Romarta – o serie de arbori de talie mare, poate chiar sa fie aduse exemplare deja crescute, ca la Palas, pentru a masca acele cladiri comuniste. Au scos din umbra cladirile istorice…acum ar trebui sa ascunda blocurile urate de dupa anii 1960…
*