Sărbătoare în cartiere

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/12/2012

Sâmbătă şi duminică, Moş Crăciun poposeşte în cartierele Iaşului. Primăria a pregătit copiilor un program special, în jurul brazilor îmbodobiţi în cartiere. Sâmbătă, 15 decembrie, echipa lui Moş Crăciun va vizita copiii din Alexandru cel Bun şi Păcurari, iar duminică 16 decembrie va poposi în Nicolina şi Tătăraşi.

La prânz

Programul sărbătorilor în cartiere începe sâmbătă la ora 12 la bradul împodobit din Piaţa Voievozilor. În Păcurari, pe Esplanada Mimoza este programată sărbătoare tot sâmbătă, dar de la ora 13.30. Duminică, în Parcul Nicolina I, vizita lui Moş Crăciun va începe la ora 11, urmând ca în Tătăraşi, pe Esplanda Oancea să poposească la ora 12.30.

La fiecare serbare, alături de Moş Crăciun, va veni un grup de copii care va cânta colinde. Totodată, va fi organizat şi un alai al obiceiurilor tradiţionale format de ansambluri folclorice din judeţ. Moş Crăciun şi echipa sa vor împărţi dulciuri copiilor prezenţi.

Datini de iarnă

Sărbătorile de Iarnă ale Iaşului găzduiesc şi în acest an Festivalul folcloric „Datini şi obiceiuri de iarnă”, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie. La Iaşi vor veni 20 de alaiuri, colindători şi jocuri de măşti din judeţele Bistriţa Năsăud, Botoşani, Iaşi, Maramureş, Sibiu, Suceava, Vaslui şi din Republica Moldova.

Festivalul va debuta vineri, 14 decembrie, ora 17 cu un concert de colinde în Parcul Copou. Sâmbătă dimineaţă, de la ora 10, ieşenii pot asista la parada alaiurilor populare ce va avea loc pe traseul Palatul Culturii – bdul Ştefan cel Mare – Lăpuşneanu – Casa de Cultură a Studenţilor. Va urma Spectacolul de Gală al festivalului la Casa Studenţilor, gazdă a datinilor şi obiceiurilor tradiţionale din fiecare zonă a ţării. Festivalul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale în colaborare cu municipalitatea ieşeană.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*