Şapte coline pe două roţi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/02/2011

Asociaţia Mai Bine lansează proiectul Şapte coline pe două roţi, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi Apemin Tuşnad S.A.

Pe parcursul acestui an, în perioada februarie-iulie, Asociaţia Mai Bine va implementa proiectul Şapte coline pe două roţi, în parteneriat cu Asociaţia TERIS, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare privind beneficiile utilizării bicicletei şi practicării cicloturismului în rândul cetăţenilor.

Activităţile proiectului vor consta în realizarea de ateliere de mecanică de bicicletă, cursuri de învăţare a mersului pe bicicletă, implementarea de strategii care să crească vizibilitatea bicicliştilor în trafic, instalarea de rastele, realizarea şi distribuirea unei hărţi cicloturistice, realizarea de schimburi de experienţe cu alte ONG-uri, cu accente pe bune practici, iniţierea de dezbateri privind dezvoltarea infrastructurii la nivel local, promovarea informaţiilor legate de mersul pe bicicletă şi siguranţa în trafic, care să vină în sprijinul cetăţenilor.

Proiectul îşi propune promovarea ecologiei urbane, cu accent deosebit asupra utilizării transportului durabil, economic şi lansarea ecoturismului la Iaşi. Prin Şapte coline pe două roţi se va urmări promovarea şi încurajarea deplasării cu bicicletele, dezvoltarea unei platforme educative cu privire la ecologia urbană şi relansarea cicloturismului la nivelul oraşului Iaşi.

Mai multe detalii pe www.maibine.eu

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*