Săptămâna Sportului Universitar la Sala Polivalentă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/05/2012

Turneul Final la fotbal universitar a intrat în calendarul Iaşi – Oraş European al Sportului.

După ultima fază regională a Campionatului Naţional Universitar de Fotbal ce a avut loc în Iaşi, Student Sport a adus Turneul Final în Oraşul European al Sportului 2012. Cele mai bune 8 echipe universitare din România s-au luptat pentru marele titlu la Sala Polivalentă între 21-24 mai, când a fost sărbătorită prin joc Săptămâna Sportului Universitar.

Participare naţională

Echipele calificate de la Bucureşti (5-9 martie) au fost Universitatea Politehnică şi Academia Tehnică Militară, la Cluj-Napoca (19-22 martie) Universitatea Lucian Blaga din Sibiu şi Universitatea Transilvania din Braşov, la Timişoara (2-5 aprilie) Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, iar la Iaşi (23-26 aprilie) Universitatea A.I. Cuza şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi. Însufleţiţi de dorinţa câştigului, încurajaţi de public şi purtând pe umeri mândria universităţii pe care o reprezintă, studenţii au încins podeaua Sălii Polivalente la Turneul Final.

Meci demonstrativ al Generaţiei de Aur

Cel mai așteptat moment a fost sosirea Generaţiei de Aur, care a jucat un meci demonstrativ împotriva fostelor glorii ale echipei Politehnica Iaşi. Printre stele s-au numărat Jean Vlădoiu, Florin Tene, Adrian Mihali, Florin Prunea. Ei au urmărit cei mai buni tineri sportivi din semifinale şi finale, au decis de comun acord cel mai bun jucător şi au înmânat mult râvnita cupă. Cei prezenţi la sală s-au bucurat de surprize din partea organizatorilor, consursuri şi test drives cu maşini puse la dispoziţie de Toyota. Serile sociale au oferit cadrul în care s-au legat prietenii și împartășit experiențe,acestea fiind create speciali pentru studenti.

Mai multe detalii, programul și informații suplimentare se pot găsi pe site-ul oficial www.studentsport.ro sau pe pagina de Facebook facebook.com/StudentSport. Asociația Student Sport România desfășoară Campionatul Național Universitar împreună cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, având ca parteneri Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Federaţia Română de Fotbal. La Iași, parteneri locali sunt Casa de Cultură a Studenților, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași, Primăria Municipiului Iași, Fundația Sportului Ieșean.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*