„Săptămâna Porților Deschise” la Centrul Municipal de Colectare Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/04/2019

În săptămâna 15-19 aprilie, SC Salubris SA organizează la Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI)  activități destinate elevilor sub egida „Săptămâna Porților Deschise. În contextul desfășurării proiectului educațional  „Școala Altfel”, la CMCI sunt pregătite acțiuni de informare a elevilor, studenților și  a cadrelor didactice în ceea ce privește importanţa şi avantajele reciclării deşeurilor precum și impactul acestora asupra mediului și a sănătății umane.

„Prin prezentări interactive, distribuirea de materiale informative și materiale promoţionale, vizitatorii vor afla cum acționează echipamentele specifice activității de salubrizare, vor primi informații despre ce presupune reciclarea, de ce este bine să colectam separat deșeurile și ce activități putem face fiecare dintre noi pentru a proteja mediul in care trăim. Ne dorim ca prin aceste acțiuni să creștem interacțiunea cu ieșenii și să promovăm în rândul acestora o atitudine responsabilă în ceea ce privește mediul înconjurător. Considerăm că educația ecologică trebuie să facă parte din actul educațional iar dezvoltarea unei atitudini corecte față de mediu trebuie să se facă încă de la vârste fragede”, au precizat reprezentanții SC Salubris SA.

Peste 600 de elevi, studenți și cadre didactice de la mai multe unități de învățământ vor interacționa la CMCI cu specialiștii Salubris SA. Scopul acțiunilor din cadrul „Școala Altfel este promovarea colectării separate a deșeurilor și a necesității contribuției fiecărei persoane pentru păstrarea unui mediu curat şi sănătos.

 

Comments

comments

Categoria: ecologie,Salubris

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*