Şantierul Dalkia – Baza 3: se scoate şina veche

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/02/2015

iorga-doi baieti (14) iorga-doi baieti (20)Constructorul a demarat în forţă lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai pe sectorul Dalkia – Baza 3, în fapt ultima porţiune a proiectului Iorga – Doi Băieţi la care nu fuseseră începute amenajările. Ca urmare a întreruperii circulaţiei din zonă, RATP a stabilit noi trasee ale mijloacelor de transport în comun.

Înlocuirea liniilor
Vremea favorabilă a permis reluarea lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai pe proiectul european Iorga – Doi Băieţi. Deja lucrătorii au trecut la tăierea şinelor vechi, acestea fiind evacuate din zonă cu ajutorul mai multor macarale. Se lucrează susţinut, şantierul desfăşurându-se acum pe sectorul cuprins între Dalkia şi rondul de la Baza 3. „Vrem să accelerăm ritmul de lucru pe toate şantierele şi să profităm de condiţiile meteo. În acelaşi timp, reluarea lucrărilor nu este posibilă fără modificarea unor trasee”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Finalizare în 2015
Proiectul „Modernizarea reţelei de linii de tramvai în polul de creştere” va fi finalizat în acest an. Dintre beneficiile reale pe care le va aduce această modernizare, se remarcă reducerea timpului de călătorie datorită creşterii vitezei de circulaţie de la 25 km/h la 35 km/h pe noua infrastructură, îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă pentru călători prin construirea de 10 peroane noi, montarea a 10 copertine pentru staţiile de tramvai, montarea de bandă de cauciuc pentru ghidarea persoanelor cu dizabilităţi, îmbunătăţirea parametrilor de mediu prin reducerea noxelor, zgomotului şi vibraţiilor.

Harta traseelor de tramvai
Lucrările de modernizare întreprinse între Dalkia şi Baza 3 au adus o serie de modificări în structura traseelor de transport public din municipiul Iaşi. Astfel, tramvaiul 1 va circula pe traseul Copou – Tg. Cucu – Podu Roş – Baumax – Tudor Vladimirescu – Tg. Cucu – Copou, iar mijloacele de transport de pe traseul 8 vor fi direcţionate pe traseul Copou – Tg. Cucu – Tudor Vladimirescu – Baumax – Podu Roş – Tg. Cucu – Copou. Traseul 6 devine inelar, având parcursul prin staţiile aflate în zonele Dacia – Gara – Billa – Tg. Cucu – Tudor Vladimirescu – Baumax – Podu Roş – Podu de Piatră – Dacia. Totodată, se înfiinţează linia 6B, pe traseul Dacia – Podu de Piatră – Podu Roş – Baumax – Tudor Vladimirescu – Tg. Cucu – Billa – Gară – Dacia. Tramvaiul 7 va reveni pe traseul Canta – Gară – Tg. Cucu, iar traseul 5 se suspendă. Tot ca noutate, cursa specială de autobuz Ţuţora – Baza 3 s-a prelungit până la Baumax. Călătorii care utilizează mijloacele de transport de pe traseul 5 vor folosi tramvaiele care circulă pe traseele 6 şi 6b, iar abonamentele rămân valabile pe vechile itinerarii până la expirarea lor.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*