Şantierele care se deschid peste vară impun noi modificări de circulaţie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/06/2012

Reprezentanţii municipalităţii anunţă faptul că începând din această săptămână vor demara lucrările de înlocuire a liniilor de tramvai pe str. Gavril Muzicescu, din dreptul staţiei de tramvai din Fundaţie şi până în dreptul Colegiului Naţional Sadoveanu, parte componentă din proiectul european „Dezvoltare reţea rutieră în zona culturală, istorică şi turistică a municipiului Iaşi“.

Din această cauză, circulaţia tramvaielor pe traseele 1 şi 13 va fi modificată, acestea nemaicirculând pe Copou şi urmând să întoarcă în rondul din Tg-Cucu, călătorii pe tronsonul Tg-Cucu – Agronomie urmând să fie preluaţi de către 6 autobuze puse la dispoziţie de către RATP şi care vor circula pe traseul Tg-Cucu – str. Cuza Vodă – Copou la urcare şi pe B-dul Independenţei la coborâre. Circulaţia auto pe tronsonul în care vor fi schimbate liniile de tramvai urmează a se desfăşura pe partea carosabilă, la faţa locului urmând să fie prezente echipe ale Poliţei Locale care vor ajuta la fluidizarea traficului.

Primarul Gheorghe Nichita a verificat marţi stadiul lucrărilor efectuate în Copou şi a cerut constructorului Vega 93 Galaţi să respecte graficul de lucrări, durata lucrărilor la schimbarea liniei de tramvai de pe str. Gavril Muzicescu fiind estimată la o lună de zile.

Tot la finalul acestei săptămâni vor apărea restricţii de trafic şi în zona Hala Centrală, fiind programate lucrări de finalizare a asfaltării pe bulevardul Anastasie Panu şi pe strada Sf. Lazăr. Sunt vizate tronsoanele Hotel Europa – Palatul Culturii unde traficul auto va fi deviat pe liniile de tramvai şi pasaj Hala Centrală – Podu Roş, unde circulaţia va fi oprită complet.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*