Sâmbătă și duminică, alte două reprezentaţii ale spectacolului ”Românie dragă, Elveția mea…”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/01/2014

Ateneul Tătăraşi îi invită pe ieșeni sâmbătă, 11 decembrie şi duminică, 12 decembrie 2014, la ora 1900, la alte două reprezentaţii ale spectacolului de teatru ”Românie dragă, Elveția mea…” de Cornel Udrea, regia, scenografia, coloana sonoră Liviu Manoliu, coregrafia Lavinia Răileanu. Din distribuție fac parte: Alexandra Bandac, Erica Moldovan, Laura Bilic, Roxana Durneac.

1931-2000-2000

Spectacolul ”Românie dragă, Elveția mea…” este o comedie care pune faţă în faţă patru tipuri diferite de feminitate: fata naivă de la ţară, prostituata de la pompa de benzină, o văduvă educată, dar lipsită de scrupule şi o moderatoare TV. Totul se întâmplă într-un show televizat…

Cuvântul regizorului:

Oare e comedie, Cornel Udrea?!!!…

Poate pentru UNII care vor să domine pe ALȚII, și prin orice mijloace exploatează suferința umană!…

Acțiunea se derulează în România și poate fi oriunde în lume…

Peste tot întâlnim femeia – copil, cu inocența tâmpă, prostituate înțelepte care-și neagă vulgaritatea, dar își acceptă statutul, intelectuale care își cosmetizează existența contrafăcută, femei dure, lipsite de scrupule, ce cu sadism se hrănesc cu visele victimelor, speculându-le propriile lor slăbiciuni.

Și la urma urmei PENTRU CE? Dacă nu totul se rezumă la BANI; pentru bani se ajunge și la crimă într-o lume a zbaterilor unde fiecare dă din coate, să avem de toate, în așa zisa libertate…

Toate, în înțelegerea fiecăruia dintre noi!…

Un director cu dorințe temerare secondat de un staf iubitor de actul artistic, tehnicieni dăruiți meseriei chiar dacă au și alte multiple sarcini paralele… cărora le spun MULȚUMESC!

Și apoi, o trupă tânără, talentată, la început de carieră care m-a provocat la acest demers…

Rezultatul?… În domniile voastre e verdictul asupra acestor trei femei, care au un trecut comun, ceva traume și mai ales, dreptul de a fi FERICITE. Dar viața le supune la probe care le dezbracă de VISE, de HAINE și de COPILĂRIE.

Oare nu e așa?

Dacă am greșit cu ceva… iertați-mă…

Dacă nu vă recunoașteți, LUPTAȚI, LUPTAȚI!…

 

Rezervări online: http://www.ateneutatarasi.ro/
Bilet: 15 lei
Bilet elevi, studenți, pensionari: 10 lei

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*