Salonul Municipal de Fotografie „Sărbătorile Iașului 2015”, ediția a V-a

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/10/2015

Primăria Municipiului Iași în colaborare cu Asociația FotoIași organizează în perioada 1 – 30 octombrie 2015 cea de a V-a ediție a Salonului Municipal de Fotografie „Sărbătorile Iașului 2015”. Acesta își propune popularizarea prin fotografie a activităților desfășurate în Iași în perioada 1 – 15 octombrie 2015 din cadrul manifestărilor intitulate generic „Sărbătorile Iașului”, organizate de către Primăria Municipiului Iași și Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Afis - Sarbatorile Iasului 2015Profesioniști și amatori
Pot participa atât fotografii profesioniști, cât și cei amatori din Iași care doresc să surprindă în imaginile lor atât manifestările religioase, cât și cele laice din perioada 1 – 15 octombrie 2015.

Categoriile la care se poate participa sunt:

1. fotografie individuală cu tematică religioasă
2. foto-reportaj cu tematică religioasă
3. fotografie individuală cu tematică laică
4. foto-reportaj cu tematică laică

La categoriile „fotografie individuală” fiecare fotograf poate participa cu minim 5 și maxim 10 imagini. La categoriile „foto-reportaj” fiecare fotograf poate participa cu 1 până la maxim 6 foto-reportaje care să ilustreze fiecare câte un eveniment ales de fotograf. Fotografiile vor putea fi editate de autori, astfel încât să reprezinte punctul de vedere al acestora asupra unuia dintre cele mai importante evenimente din viața ieșenilor, cât și a oaspeților veniți în oraș în perioada menționată. Imaginile, salvate jpeg la rezoluția maximă a aparatului (dar nu mai puțin de 3000 dpi pe latura mare), vor fi inscripționate pe suport CD sau DVD, care va fi pus într-un plic alături de un CV al participantului (nume, prenume, data nașterii, adresă, mail, număr de telefon mobil pentru contact) și va fi adus la Primăria Municipiului Iași în perioada 19 – 21 octombrie 2015 (între orele 9.00 – 15.00), la camera 12, Biroul Programe Pentru Societatea Civilă.

Juriul, format dintr-un selector unic în persoana lui Florin Andreescu, va alege cele mai bune imagini pentru premiere și expoziție. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 30 octombrie 2015, de la ora 18.00, la Iulius Mall Iași, etajul II, zona Librăria Cărturești, când se va organiza și premierea câștigătorilor. Persoană de contact: Ozolin Dușa, telefon 0722.895.304

Program online
Accesul la majoritatea evenimentelor din cadrul Sărbătorilor Iaşului este liber, iar Primăria Municipiului Iaşi, alături de partenerii săi, aşteaptă ca ieşeniii şi toţi cei care vizitează în această perioadă Capitala Moldovei să participe într-un număr cât mai mare la manifestări. Programul complet al celei de-a XXIV-a ediţie a Sărbătorilor Iaşului a fost publicat şi va fi reactualizat pe site-ul dedicat: www.sarbatorileiasului.ro, precum şi pe pagina oficială de Facebook: paginawww.facebook.com/sarbatorileiasului.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*