S-a încheiat turneul de tenis masculin “Trofeul Municipiului Iaşi”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/07/2010

Finala probei de dublu din cadrul BCR Futures România – Trofeul Municipiului Iaşi, eminamente franceză, a oferit un plăcut spectacol fanilor „sportului alb” prezenţi duminică la arena ceferistă moldavă.

În finala probei de simplu a turneului de tenis masculin „BCR Futures România – Trofeul Municipiului Iaşi”, de duminică, 18 iulie, de la arena CFR Iaşi, Maxime Teixeira (Franţa, favoritul nr. 5) l-a învins pe Gleb Sakharov (jucător născut în Uzbekistan, dar care reprezintă acum Franţa) cu scorul de 6-2, 6-3, în 95 minute de joc.

Teixeira (21 ani) s-a impus în faţa colegului Sakharov (22 ani) cu lovituri scurte la fileu şi cu o mai mare concentrare în meci, jocul de pe fundul terenului avantajându-l pe Maxime, care astfel câştigă la Iaşi cu 6-2, 6-3 primul său turneu futures din carieră. Pentru victoria de la Iaşi, francezul Maxime Teixeira a primit 18 puncte ATP şi un premiu de 1.300 dolari. Şi pentru Sakharov, Iaşul va rămâne în amintirea sa, deoarece Gleb a disputat la arena CFR, din cartierul Alexandru cel Bun, prima sa finală din carieră, într-un turneu futures.

La festivitatea de premiere a probei de simplu au fost prezenţi  Romeo Olteanu (viceprimar), Adriana Mihaela Huţanu (director BCR Iasi), Constantin Adăscăliţei (vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi), Florea Dobrescu (preşedintele Federaţiei Naţionale Drum de Fier), Sorin Flutur (director regional la CFR Infrastructură şi preşedintele de onoare al CS CFR Iasi).

Toţi au mulţumit organizatorilor de la CFR Iaşi pentru condiţiile asigurate pentru buna desfăşurare a turneului, iar cei doi finalişti au promis revenirea la Iaşi, la turneul din 2011. Maxime Teixeira şi Gleb Sakharov au semnat apoi în cartea de onoare a clubului sportiv CFR Iaşi.

In finala probei de dublu de la arena CFR Iaşi, cuplul croat Marin Draganja-Dino Marcan (cap de serie nr. 1) s-a impus în faţa perechii Andrei Mlendea-Mikhail Vasiliev (România / Rusia, nr. 2) cu scorul de 6-4, 6-3. Menţionăm că arena şi clubul sportiv CFR Iaşi au găzduit în acest an două turnee futures la tenis, cu premii de 10.000 dolari fiecare, cel feminin, din iunie, revenindu-i româncei Mădălina Gojnea, cea care ulterior a făcut jocuri excepţionale la turneele de tip challenger din Germania.

Urmează turneele de la Craiova şi Bucureşti

În competiţia masculină, Circuitul BCR Futures România continuă cu turneul de la Craiova, cu premii de 10.000 dolari, acolo unde primii favoriţi sunt românii Adrian Cruciat, Victor Ioniţă şi Andrei Mlendea. În acelaşi circuit, fetele vor evolua la Bucureşti (TC Herăstrău / BTT), tot într-un turneu de 10.000 dolari, acolo unde prima favorită este Elora Dabija. În intervalul 26 iulie – 1 august, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, fetele vor debuta şi la turneul „Ruxandra Dragomir Open”, cu premii importante, de 75.000 dolari, organizat şi sponsorizat prin forţe proprii de către preşedinta Federaţiei Române de Tenis. Primele favorite de pe tabloul principal de simplu al turneului Ruxandrei Dragomir vor fi VORACOVA Renata (Cehia, locul 88 WTA), OPRANDI Romina (Italia, 92 WTA), HRADECKA Lucie (Cehia, 101 WTA), DE LOS RIOS Rosana (Paraguay, 110 WTA), HALEP Simona (România, 111 WTA) şi NICULESCU Monica (România, 112 WTA). Supervisorul celor două turnee feminine din Bucureşti va fi Mihai Dumitrescu, cel care a oficiat în aceeaşi calitate şi la turneul masculin ITF de la arena CFR Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*