S-a dat startul sezonului “I’Velo” 2013

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/04/2013

Ieşenii pot închiria din nou biciclete pentru promenadă în cadrul noului sezon “I`Velo”.  Centrul de inchiriere “I’Velo” va fi amplasat in preajma Parcului Expozitiei, langa statuia lui Mihai Viteazu, si va pune la dispozitia iesenilor 50 de biciclete.

Bicicletele sunt acordate spre folosinta temporara, programul avand atat o componenta gratuita, cat si una cu plata.
Componenta gratuita se adreseaza tinerilor cu varsta sub 16 ani si pensionarilor, care vor putea inchiria bicicleta timp de 2 ore, pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie.
Componenta cu plata se adreseaza persoanelor care nu se incadreaza in statutul de gratuitate, iar inchirierea bicicletei se va putea face pe baza actului de identitate.
Tariful de inchiriere este de 3 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.

In sezonul 2013, centrele “I‘Velo’’ vor putea fi gasite in Bucuresti – parcul Herastrau, Tineretului si Izvor, Timisoara – Parcul Copiilor, Iasi –Parcul Copou (langa statuia Mihai Viteazu), Brasov – Piata Sfatului si Constanta – parcul Tabacariei.
Proiectul isi pastreaza modalitatea de inchiriere de anul trecut dar si componenta gratuita a programului. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit pe baza carnetului de elev,respectiv al talonului de pensie.

In 2013, Raiffeisen Bank si Green Revolution pun la dispozitia utilizatorilor din capitala si 5 orase importante din tara 900 de biciclete si un sistem foarte simplu de inchiriere, pe baza de buletin.
De asemenea, “I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele. Se pot inchiria un numar maxim de 3 biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro

“I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.In cei 3 ani de functionare, programul “I’Velo” a reusit sa scoata aproximativ 700 000 de romani la pedalat sia contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*