S-a dat startul în Raliul Iaşului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/10/2013

Vineri, 4 octombrie, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost dat startul ediţiei 2013 a Raliului Iaşului Dunlop. Proba specială Râpa Galbenă se va desfăşura în această după amiază.

Francois Delecour: “Raliul Iaşului este cea mai frumoasă etapă din campionatul României”

 Raliul Iaşului DUNLOP a început joi cu o ultimă sesiune de reglaje la Shakedown, a continuat cu o paradă a maşinilor de curse prin centrul Iaşului, cu prezentarea de la Complexul Palas şi s-a încheiat cu o conferinţă de presă la care au participat Francois Delecour, Dominique Savignoni, Vali Porcişteanu, Marco Tempestini şi George Grigorescu.

Deşi este deja campion naţional al României, pentru al doilea an consecutiv, echipajul Francois Delecour şi Dominique Savignoni a ţinut să fie prezent la Iaşi pentru cea mai frumoasă etapă din calendarul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS). “Revin pentru a doua oară cu plăcere la Iaşi, pentru că Raliul Iaşului este cea mai frumosă etapă din România. Probele sunt foarte spectaculoase, poţi merge la maxim, dar trebuie să fii în acelaşi timp şi atent la capcanele pe care le au traseele. Chiar dacă suntem deja campioni şi vom pilota o maşină nouă, vom încerca să evoluăm la cel mai înalt nivel, având şi avantajul că presiunea nu mai este atât de mare pe noi. Oamenii de aici, spectatorii, organizatorii mă fac să mă simt foarte bine la Iaşi şi voi încerca să câştig acest Raliu”, a declarat Fracois Delecour.

Cei mai buni piloţi

Cel mai important eveniment auto din zona Moldovei va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Raliul Iaşului – Dunlop, organizat de Asociaţia Club Sportiv XS Motorsport şi Primăria Iaşi, în parteneriat cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Ministerul Tineretului şi Sportului, se va disputa pe 4 – 5 octombrie.

Raliul Iaşului Dunlop adună la Iaşi cei mai buni piloţi din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri. Organizatorii au pregătit şi anul acesta pentru spectatori trei locaţii de unde se poate urmări pe viu întrecerea piloţilor: Cioca Boca, platoul Mădârjac şi Râpa Galbenă. Locurile au fost special alese pentru vizibilitatea foarte mare pe care o oferă.

Raliul Iaşului 2013 în cifre:

Suprafaţa de desfăşurare a probelor speciale:

– macadam – 96,1% = 124,90 km

– asfalt ­ 3,9% = 5,10 km

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*