Reîncep lucrările la pasajul Eminescu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/01/2013

De la jumătatea lunii ianuarie, se redeschid şantierele unde se poate lucra şi pe timp friguros

Lucrările pe şantierele cu fonduri europene încep de pe 14 ianuarie. Conform graficului stabilit de municipalitate cu firmele de construcţii, acolo unde există posibilitatea de a lucra şi pe timpul iernii, muncitorii se întorc pe şantier.

Săpături pe Independenţei

sapaturile vor incepe de pe 14 ianuarie

Constructorii vor reîncepe lucrările la pasajul Mihai Eminescu cu săpăturile pe latura dinspre bulevardul Independenţei. „Sperăm ca vremea să permită reînceperea lucrărilor de luni, 14 ianuarie. Primele lucrări ce vor fi atacate vor fi cele de la pasajul Eminescu, din Fundaţie. Se va trece la îndepărtarea stratului de gheaţă şi de zăpadă, după care vor urma săpături între pereţii mulaţi pe latura dinspre bulevardul Independenţei spre mijlocul pasajului, aşa cum a fost realizat şi pe partea cu Biblioteca Central Universitară”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Săpăturile programate în această lună nu vor afecta circulaţia tramvaielor. Liniile de tramvai montate în rond rămân deocamdată pe aceeaşi poziţie. În acest moment, construcţia pasajului rutier subteran ce va face legătura între strada Păcurari şi bdul Independenţei este în graficul stabilit. Practic, dacă nu vor fi probleme care să întârzie lucrările, pasajul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.

Devieri de reţele

Un alt şantier la care se vor relua lucrările în această lună este cel al pasajului suprateran Octav Băncilă din zona Moara de Foc – Ţigarete. „Acolo am avut câteva probleme cu reţelele care nu erau trecute în hărţi şi acum trebuie să le deviem. De asemenea, dacă vor fi condiţii meteo bune, se vor continua forajele pentru stâlpii de susţinere a pasajului”, a mai spus viceprimarul. Pasajul Octav Băncilă urmează să fie finalizat în 2014. Celelalte şantiere pe fonduri europene, mai ales cele care au în vedere reabilitarea străzilor şi trotuarelor vor fi suspendate până la topirea zăpezii.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*