Reguli mai stricte în activitatea de taximetrie la Aeroportul Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/08/2015

Joi 13 august, la Aeroportul Iasi, conducerea institutiei s-a intalnit cu Daniel Matasaru, viceprimarul municipiului Iasi, cu Valentin Mocanu, Sef Serviciu Autorizari Taxi in cadrul Primariei Municipiului Iasi, cu Tiberiu Chirca, Sef Birou Judetean Politia Transporturi Iasi si cu Sorin Buzdugan, Sef Post Aeroportul Iasi in cadrul Politiei Transporturi.

Subiectul principal al discutiilor l-a constituit imbunatatirea activitatii de taxi in perimetrul Aeroportului Iasi, activitate reglementata prin Hotararea de Consiliu Judetean nr. 108 / 2011 si prin Legea nr. 38 / 2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

Ritmul alert de dezvoltare al Aeroportului Iasi trebuie sa duca si la actualizarea activitatilor conexe ce se desfasoara in perimetrul aerogarii. Cresterea numarului de pasageri si implicit a traficului rutier din zona aerogarii face ca nevoia de reorganizare sa fie mare. In acelasi timp, nu putem uita de nevoia pasagerilor de a utiliza servicii de taxi profesioniste care sa le ofere confort si siguranta in drum spre si mai ales dupa ce pleaca de la Aeroportul Iasi.

Aeroport_1__1__1_

„In esenta, un aeroport  este o afacere, interesul administratorului este sa devina atractiva iar pasagerii sa fie multumiti. De aceea, sesizarile ce apar ca urmare a unor neconformitati sunt permanent monitorizate, toleranta noastra fata de cei care incalca legislatia specifica serviciilor de taxi fiind zero. Aeroportul Iasi si-a dezvoltat activitatea si imaginea bazandu-se pe strategia de diferentiere fata de alte aeroporturi regionale. Calitatea inalta a serviciilor directe sau conexe oferite de Aeroportul Iasi constituie elementul de diferentiere si tocmai de aceea, cine nu se adapteaza standardului impus, nu-si va gasi locul aici. Cel mai important aspect ce s-a desprins din discutiile avute, dincolo de organizare, reorganizare, fluidizarea traficului, este colaborarea buna dintre Aeroport, Politie si Primarie pentru combaterea fenomenelor de nerespectare a legislatiei specifice activitatii de taxi si pentru combaterea incalcarii drepturilor pasagerilor”,‎ a declarat Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului International Iasi

„Am avut initiativa acestei intalniri pentru a discuta aplicat pe textul de lege toate masurile care se impun pentru a reglementa activitatea de taxi in zona aeroportului si pe traseul catre oras, in contextul cresterii consistente a traficului de calatori in anii urmatori. Vor fi amenajate panouri de informare pentru pasageri cu numerele de telefon ale tuturor dispeceratelor de taxi, cu tariful maximal care este practicat in oras, va fi disponibil si un formular simplu si rapid pentru sesizari, atat pe hartie cat si online. De asemenea, controalele pe activitatea de taxi in acest perimetru vor fi intensificate, iar la constatarea unor abateri repetate se poate merge pana la retragerea autorizatiei taxi. Ne dorim ca accesul pasagerilor catre si dinspre aeroport sa fie realizat beneficiind de un serviciu de taximetrie de calitate, la standard european, fara abuzuri sau comportamente necivilizate, asa cum din pacate s-a mai intamplat ocazional pana acum”, a declarat Daniel MATASARU, Viceprimar al Municipiului Iasi

Astfel, participantii la intalnire au hotarat sa adapteze cadrul legislativ existent la nevoia reala de transport rutier de transfer la Aeroportul Iasi, au hotarat sa stabileasca o zona strict delimitata pentru activitatea de taxi si in acelasi timp sa imbunatateasca informarea pasagerilor cu privire la serviciile de transport amintite.

Primaria Municipiului Iasi cat si Politia Transporturi vor sprijini masurile de imbunatatire a activitatii de taxi in zona Aeroportului Iasi. Reprezentantii Politiei Transporturi vor acorda sprijin in amplasarea semnelor de circulatie si in fluidizarea traficului iar reprezentantii municipalitatii au anuntat ca la urmatoarea sedinta de Consiliu Local se va propune ca traseul Autobuzului Linia 50 va fi modificat, cu plecare de la Gara Iasi la ore fixe din 30 in 30 de minute.

Reamintim ca la Aeroportul Iasi, la fel ca in cazul tuturor aeroporturilor internationale, stationarea in fata terminalelor de pasageri este interzisa, pasagerii sau insotitorii acestora avand la dispozitie o parcare cu plata, de capacitate mare. De asemenea, Aeroportul Iasi  a solicitat Comisiei de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Iasi restrictionarea autoturismelor SCOALA pe o portiune din drumul public ce face legatura dintre oras si aerogara, tocmai pentru a fluidiza traficul rutier ce va deveni si mai incarcat dupa momentul inceperii operarii noilor curse aeriene.

 

Comments

comments

Categoria: circulatie

Cuvinte cheie: ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*