Recepţie la investiţiile de la „Cantemir” şi „Băncilă”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/11/2014

Primarul Gheorghe Nichita a inaugurat miercuri, 12 noiembrie, lucrările de reabilitare şi modernizare finanţate de municipalitate la Liceul „Dimitrie Cantemir” şi la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”.

Reparaţii şi dotări
Sala de educaţie fizică a Liceului „Dimitrie Cantemir” a fost reparată capital în urma unei investiţii municipale în valoare de 541.000 lei, alţi 33.000 de lei fiind alocaţi reparării gardului împrejmuitor al liceului, precum şi renovării aleilor şi rigolelor. Se are în vedere şi consolidarea clădirii, pentru proiectarea acestei lucrări fiind alocaţi 50.000 de lei. Tot cu sprijinul financiar al Primăriei, liceul şi-a sporit dotările prin achiziţionarea unui copiator, dar şi a unui container pentru depozitarea materialelor sportive.

investitii scoli (26)De asemenea, corpul de clădire în care se află atelierele de creaţie plastică din cadrul Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” a fost reparat şi reabilitat în baza unei investiţii de aproximativ 590.000 de lei, fonduri alocate de la bugetul local. “Investiţiile pe care le recepţionăm astăzi se înscriu în rândul măsurilor pe care le luăm, an de an, pentru ca elevii ieşeni să aibă suportul de infrastructură atât de necesar asigurării unui cadru de studiu decent, civilizat, european. Modernizarea unei şcoli nu înseamnă doar cărămizi şi tencuială, ci reprezintă unul din multiplele semne prin care dovedim că buna funcţionare a sistemului educaţional ieşean este o prioritate esenţială pentru municipalitate”, a afirmat primarul Gheorghe Nichita.

Alte lucrări
Recepţia lucrărilor de la Liceul „Dimitrie Cantemir” şi de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” vine în completarea finalizării operaţiunilor de reabilitare întreprinse la alte două importante unităţi de învăţământ din Iaşi. Astfel, pe 5 noiembrie, primarul Gheorghe Nichita a fost prezent la Şcoala Postliceală Sanitară ”Grigore Ghica Vodă”, acolo unde au fost finalizate lucrările de reabilitare termică, în baza unui contract în valoare de 532.000 de lei. În aceeaşi zi, a fost recepţionată şi investiţia de la Colegiul Economic Administrativ. Aici a fost vorba de reparaţii capitale (înlocuirea tâmplăriei exterioare), lucrările fiind aferente unui contract în valoare de 300.000 de lei.

Prin utilizarea de fonduri europene nerambursabile, alte cinci unităţi ale învăţământului preuniversitar ieşean vor putea fi reabilitate şi modernizate. Este vorba de Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, Şcoala primară „Carol I” (Colegiul Negruzzi), Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” şi Şcoala „Mihail Kogălniceanu”, aproximativ 23 milioane de lei urmând a fi canalizate către renovarea, modernizarea şi reabilitarea acestora.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*