Reabilitări de clădiri şi sprijin pentru copiii aflaţi la început de an şcolar

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/09/2016

Proiectul de reabilitare, modernizare şi extindere a Căminului de Pensionari Sf. Cuvioasă Parascheva ar putea fi finalizat în următoarele două luni. Într-o conferinţă de presă susţinută joi, la Palatul Roznovanu, primarul Mihai Chirica a anunţat că a fost semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor la acest obiectiv, valoarea acestora fiind de circa 2.236.722 de lei şi urmând a fi executate de către SC Tec Telecom SRL. Valoarea totală a proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi extinderea Căminului de Pensionari Sf. Cuvioasă Parascheva” este de 10,9 milioane lei. Căminul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” va asigura cazarea a 281 de pensionari care nu au locuinţă şi nici posibilitatea de a-şi asigura condiţiile de locuit pe baza resurselor proprii, nu realizează venituri proprii sau acestea sunt insuficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare, nu au familie sau nu se află în întreţinerea uneia sau unor persoane.

De asemenea, primarul Mihai Chirica a anunţat că a fost rambursată o sumă importantă din proiectul Sistemul de Management al Traficului, în valoare de circa 4.013.000 de lei, urmând ca Primăria Municipiului Iaşi să mai primească încă 2.400.000 de lei. „Putem spune că acest proiect a ajuns la bun sfârşit, sistemul a fost recepţionat, funcţionează şi urmează să-şi facă rolul pe parcursul timpului care va urma”, a declarat edilul Iaşului.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, şeful municipalităţii ieşene a anunţat semnarea contractului pentru proiectarea restaurării Muzeului de Istorie Naturală, cu o valoare de 124.800 de lei, câştigătoare a licitaţiei fiind SC Mihul SRL.

Un alt subiect al întâlnirii cu presa l-a constituit iniţiativa municipalităţii de a sprijini, prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară, accesul la educaţie a copiilor proveniţi din familii defavorizate. În acest sens, va fi organizat evenimentul “Copii de nota 10”, având rolul de a stimula încrederea în perspectivele pe care şcoala le oferă. „Vom acorda un stimulent copiilor provenind din circa 500 de familii, constând într-un pachet de rechizite în valoare de 120 de lei. Totul se va desfăşura într-un eveniment care va avea loc sâmbătă, 10 septembrie, ora 10.00, în Parcul Expoziţiei, când va fi organizat şi un moment cultural. Împreună cu colegii mei, voi împărţi aceste pachete copiiilor şi părinţilor prezenţi”, a menţionat primarul Mihai Chirica.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*