Raziile au continuat la căminul social situat pe strada Decebal

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/03/2012

În dimineaţa zilei de 16.03.2012, între orele 07:00 şi 09:00, poliţiştii locali împreună cu agenţi de proximitate din cadrul Secţiei a III – Poliţie şi lucrători din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat au desfăşurat o acţiune cu efective mărite la imobilul social situat pe strada Decebal, nr. 1. Acţiunea a avut ca scop identificarea persoanelor care locuiesc fără forme legale sau care sunt căutate pentru comiterea unor fapte penale, precum şi verificarea modului în care sunt respectate prevederile din contractele de închiriere.

În acest sens, s-a procedat la verificarea spaţiilor de locuit, ocazie cu care au fost legitimaţi peste 100 de locatari, fiind depistate mai multe persoane care locuiau fără forme legale. Astfel, 15 persoane au primit amenzi cuprinse între 570 şi 1150 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, mod., cu privire la ocuparea fără forme legale a spaţiilor cu destinaţia de locuinţă din fondul locative de stat sau din patrimoniul Consiliului Local. De asemenea, în urma verificărilor efectuate au fost constatate mai multe nereguli privind respectarea contractelor de închiriere fapt pentru care titularii au fost somaţi ca în cele mai scurt timp să intre în legalitate, iar în caz contrar urmând să fie demarcate procedurile de evacuare.

Având în vedere sesizările primite din partea cetăţenilor cu privire la nerespectarea normelor de convieţuire socială, acţiunile de acest gen vor continua periodic la toate clădirile administrate de către Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat.

Comments

commentsTrackbacks / Pings
*