Razii în căminele primăriei ieşene

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/01/2011

Poliţia Comunitară a verificat două cămine ale municipalităţii pentru a verifica situaţia locuinţelor şi dacă chiriaşii respectă contractul de închiriere.

Marţi 11 ianuarie, inspectorii Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat (DAPPP), însoţiţi de agenţi ai Poliţiei Comunitare au verificat căminul Terom din zona Bularga. Municipalitatea deţine în acest imobil 52 de spaţii locative. Inspectorii primăriei şi agenţii comunitari au verificat respectarea clauzelor contractuale şi au emis somaţii pentru neplata chiriei şi a cheltuielilor de întreţinere. De asemenea, au fost identificate atât persoanele care locuiesc în baza contractelor de închiriere cât şi a persoanelor care locuiesc fără forme legale. DAPPP întâmpină probleme cu chiriaşii din acest cămin deoarece nu îşi plătesc cheltuielile de întreţinere ceea ce pune în pericol furnizarea de utilităţi.

În aceeaşi zi, inspectorii DAPPP şi agenţii poliţiei comunitare au verificat căminul din zona Canta, unde sunt închiriate 84 de apartamente, atribuite cu destinaţia de locuinţă socială sau de necesitate. Căminul din strada Canta a fost cumpărat şi modernizat de primărie pentru a face faţă cererilor de spaţii locative. Verificările demarate în seara zilei de 11 ianuarie au vizat inclusiv starea camerelor şi a spaţiilor comune şi dacă acestea nu au fost distruse de chiriaşi. Şi în cazul căminului din Canta, inspectorii DAPPP au descoperit datorii foarte mari la întreţinere sau persoane care stau abuziv. Raziile DAPPP vor continua şi în celelalte spaţii ale primăriei pentru o mai bună gestionare a fondului locativ.

În urma controalelor agenţii Poliţiei Comunitare au acordat 5 amenzi în valoarea totală de 2850 lei pentru nerespectarea curăţeniei pe domeniul public şi alte 2 amenzi pentru perturbarea ordinii şi liniştii publice, în valoare de 200 lei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*