Razie la blocurile sociale din bulevardul Chimiei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/09/2011

În cursul dimineţii de 28 septembrie, începând cu orele 07:00, poliţiştii locali împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat au desfăşurat o acţiune cu efective mărite la locuinţele sociale situate pe bulevardul Chimiei, nr.99. Acţiunea a avut ca scop identificarea persoanelor care locuiesc fără forme în respectivele imobile.

În acest sens, poliţiştii locali au procedat la legitimarea tuturor locatarilor din imobilele vizate, ocazie cu care au depistat mai multe persoane care locuiau fără forme legale. Având în vedere aspectele constatate, acestea au fost evacuate şi somate să intre în legalitate.

În plus, pentru 6 persoane, care au mai fost depistate în aceeaşi situaţie s-a dispus sancţionarea contravenţională, conform HCLM Iaşi nr. 172/2002, mod., cu privire la ocuparea fără forme legale a spaţiilor cu destinaţia de locuinţă din fondul locative de stat sau din patrimoniul Consiliului Local. Acestea au fost sancţionate cu amenzi cuprinse între 570 şi 1150 lei, conform actului normativ mai sus-menţionat.

Având în vedere sesizările cu privire la existenţa de astfel de persoane şi în alte imobile sociale, acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare la toate clădirile administrate de către Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*