RATP, program redus la tonete

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/04/2013

Ieşenii s-au obişnuit să folosească cele 10 automate de bilete amplasate în staţii

Succesul vânzării biletelor de călătorie prin intermediul celor 10 automate amplasate în staţii a dus la reducerea programului de lucru la tonetele Regiei Autonome de Transport Public (RATP). Pe de altă parte, lucrătorii RATP vor efectua lucrări de reparaţii a străzilor, pe porţiunile afectate de propriile intervenţiil la calea de rulare.

Maricel Ghercă, directorul RATP, la inaugurarea primului automat de bilete. Acum sunt 10 în tot oraşul

Vânzări în creştere

Finalizarea programului de amplasare a automatelor pentru bilete RATP a dus la reducerea timpului de lucru la tonetele tradiţionale. Prin urmare, începând de săptămâna aceasta, în zilele de sâmbătă, duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, toneta din Tudor Vladimirescu va fi închisă, iar cele din Podu Roş, Universitate şi Piaţa Unirii vor funcţiona în intervalul 9 – 17, cu trei ore mai puţin decât de obicei.

Reprezentanţii RATP susţin că această măsură este o consecinţă firească a faptului că ieşenii s-au obişnuit cu utilizarea automatelor de bilete, amplasate în 10 puncte din oraş: Piaţa Unirii, Universitate, Podu Roş, Moldova, Târgu Cucu, Bloc Carmen, Tudor Vladimirescu, Dr. Savini, Gară, Frigorifer. Conform statisticilor RATP, în luna februarie a acestui an au fost vândute prin intermediul automatelor aproximativ 12.000 de bilete cu o călătorie, 7.851 de bilete cu două călătorii şi 165 de abonamente valabile pentru o zi. Un alt succes al RATP îl reprezintă vânzarea biletelor prin intermediul SMS, în primele două luni ale anului publicul călător achiziţionând peste 13.000 de bilete.

Asfaltări la şine

Angajaţii RATP vor primi noi sarcini începând din această săptămână, ei fiind îndrumaţi către asfaltarea porţiunilor cuprinse între liniile de tramvai unde s-a intervenit pentru efectuarea unor lucrări. Această repartizare a sarcinilor va conduce la concentrarea atenţiei echipelor Citadin către asfaltările şi plombările din cartiere, în timp ce acţiunea muncitorilor de la RATP va spori eficienţa lucrărilor de asfaltare a zonelor afectate de intervenţiile regiei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*