RATP organizează şcoală de vatmani

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/01/2013

Ieşenii care urmează orele acestei şcoli, se vor afla în atenţia regiei de transport pentru momentul în care se va elibera un post de vatman. Cursurile vor fi ţinute de specialişti RATP în legislaţie, instructaj auto, mecanică şi prim ajutor.

Cursurile ţin trei luni

Cursurile constă în 116 ore de legislaţie rutieră, 8 ore de prim ajutor, 60 ore de conducere şi se vor desfăşura pe parcursul a aproape trei luni

Infrastructura rutieră care se va dezvolta în viitorul apropiat odată cu implementarea proiectului de reabilitare a zonei Podu-Roş – CUG, dar şi cererile de pensionare din cadrul RATP sunt principalele motive pentru organizarea acestor cursuri.

Cei care vor să obţină permisul de vatman trebuie să îndeplinească câteva condiţii, respectiv să aibă cel puţin 24 de ani, să deţină permis de conducere pe oricare dintre categoriile omologate şi să aibă o calificare din aria de acoperire a RATP Iaşi.

Cursurile constau în 116 ore de legislaţie rutieră, 8 ore de prim ajutor, 60 ore de conducere şi se vor desfăşura pe parcursul a aproape trei luni. Taxele de şcolarizare ajung la 3.100 de lei, o parte din această sumă fiind acoperită de regia de transport în schimbul unor condiţii contractuale. Cursul se va încheia cu un examen susţinut de persoanele în cauză alături de un reprezentant al Poliţiei Rutiere.

Comments

comments

Categoria: CTP,servicii publice

Cuvinte cheie: , , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*