Raspunsuri la emisiunea “Audiente in direct” din 9 decembrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/12/2010

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iasi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232/249.049. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct vor fi preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 9 decembrie, când a fost prezent la emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Raspunsuri Audienţe în direct Prima TV – 9 decembrie 2010

1. CREŢU GICĂ – sesizează numărul mare de taxiuri care parchează în faţa magazinului Flux din Tătăraşi

Răspuns: Pentru verificarea respectării normelor de staţionare a taximetrelor pe  str. V. Lupu, în faţa Magazinului Flux, agenţii de poliţie comunitară au efectuat mai multe acţiuni în vederea depistării taximetriştilor care încalcă legislaţia rutieră. Cu această ocazie, în perioada 10-14.12.2010, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale potrivit Legii nr. 38/2003 – privind transportul în regim de taxi şi în regim de inchiriere. Zona va rămâne în atenţia agenţior comunitari pentru a preveni alte nereguli cauzate de staţionarea neregulamentară a taximetriştilor.

2. COSTICĂ ERMILĂ – Solicită asfaltare alei bl. G.10, Strada Canta şi asfaltare trotuar Şoseaua Păcurari (vis-à-vis de Centrul de Cartier Păcurari).

Răspuns: Inspectorii din cadrul Direcţiei Tehnice împreună cu domnul Ermilă au identificat în teren aleile şi porţiunea de trotuar care necesită lucrări de reparaţie urmând ca acestea să fie executate.  Având în vedere faptul că lucrările cu mixtură asfaltică nu se pot realiza în condiţiile meteo actuale, acestea urmează a fi realuate în primăvara anului 2011.

În ceea ce priveste trotuarului Şoselei Păcurari, menţionam faptul că Primăria Municipiului Iaşi nu a putut interveni cu lucrări de modernizare, întrucât Şoseaua Păcurari este înclusa în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, care a impus condiţii stricte cu privire la eligibilitatea străzilor care pot fi incluse în proiect. Astfel, dacă s-ar fi intervenit în ultimii ani cu lucrări de asflatare sau modernizare, atunci şoseaua nu ar mai fi fost eligibilă.

Astfel, Şoseaua Păcurari va fi complet modernizată în cadrul proiectului cu finanţare europeană “Dezvoltarea axei de transport Est – Vest în Municipiul Iaşi”. Contractul de finanţare a fost semnat în luna noiembrie a  anului curent. În cadrul acestui proiect, pe lângă Şoseaua Păcurari vor mai fi modernizate Str. Păcurari, Piaţa Mihai Eminescu, Bd. Independenţei şi Str. Elena Doamna. De asemenea se va construi pasajul subteran M. Eminescu cu  două benzi pe fiecare sens de circulaţie şi rampe de acces dinspre Str. Păcurari şi Bdv. Independenţei.

Proiectul, în valoare de 85 milioane lei include totodată:

 • Refacerea şi modernizarea tramei stradale prin reabilitarea spatiilor pietonale (trotuare) şi  crearea de piste de biciclişti aferente străzilor reabilitate şi îmbunătăţirea sistemului de marcaj rutier.
 • Reabilitarea liniei de tramvai de pe strada Elena Doamna.
 • Amenajarea a peste10.000 mp de spaţii verzi aferente străzilor incluse în proiect.

3. SIMONA GROSU – solicită reţea de apă şi canalizare pe str.  Arhitect Berindei, Nicolina.

Răspuns: Extinderea reţelei de apă şi canalizare pe str. Arh. Beridei este inclusă în programul de “Extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în municipiul Iaşi”, finanţat prin POS Mediu. Lucrările de extindere a reţelei de canalizare, care va avea o lungime de 1302 ml, vor fi corelate ulterior  cu lucrările de alimentare cu apă.

4. SIMION POLIXENIA – solicită o locuinţă socială pentru nepoata sa Simion Raluca Polixenia.

Răspuns: Doamna Simion Polixenia a fost în audienţă la conducerea D.A.P.P.P. cu această problemă atât în anul 2009 cât şi în data de 10.12.2010, în vederea obţinerii unei locuinţe sociale pentru nepoata sa. Simion Raluca Polixenia are 17 ani, se află în plasamentul bunicii şi este persoană cu handicap grav. Va împlini 18 ani în luna iulie 2011.

În cadrul audienţei din data de 10.12.2010 D-nei Simion Polixenia i s-a comunicat faptul că nepoata va putea solicita atribuirea unei locuinţe după ce va deveni majoră şi a fost consiliată cu privire la facilităţile de care beneficiază persoanele cu handicap, referitoare la atribuirea unei locuinţe, prevăzute de Legea Locuinţei 114/1996 şi Legea 448/2006, privind protecţia persoanelor cu handicap.

5. PASCAL ELENA – solicită montarea de spinări de măgar pe str. Vămăşoaia.

Răspuns: În sedinta din data de 13.12.2010, Comisia de circulaţie a analizat posibilitatea montării de spinări de măgari pe str. Vămăşoaia dar nu a avizat favorabil această propunere. Membrii comisiei municipale au sesizat faptul că vibraţiile care s-ar produce din cauza acestor denivelari în blocurile situate la circa 4-5 m de stradă ar crea un real disconfort.

6. Şcraba Irina – sesizează  disconfortul creat de prezenţa persoanelor de etnie rromă în zona Barierei Ţigarete.

Răspuns: În data de 06.12.2010, doamna  Şcraba a fost întâmplător prezentă la un incident provocat de persoane de etnie rromă din această zonă. Ulterior acestei date agenţii poliţiei comunitare au efectuat verificări în zona şi au sancţionat contravenţional mai multe persoane potrivit Legii nr. 61/1991, rep., deoarece afişau un comportament neadecvat faţă de trecători. Aspectele semnalate vor rămâne în atenţia agenţilor comunitari pentru a preveni comiterea unor fapte antisociale în locaţia respectivă.

7. Jipa Dorin – 0332.467675 – sesizează faptul că indicatorul Oprirea interzisă pe str. Decebal nu este respectat şi că maşinile care parcheză neregulamentar blochează traficul auto.

Răspuns: În şedinţa din data de 13.10.2010, Comisia municipală de circulaţie a avizat favorabil instituirea sensului unic pe str. Decebal, tronson cuprins între Bd. Cantemir şi aleea de acces în spatele complexului Podul de Piatră, cu sesnul dintre Bd. Cantermir spre Podul de Piatră.

Comments

comments5 Comentarii

 1. Matei

  am trimis si eu ceva pe mail iasi@primatv.ro in timpul emisiunii dar vad ca nu m-a bagat nimeni in seama . pacat .

 2. Curierul de Iasi

  Stimate domn, toate telefoanele din emisiune si toate emailurile primesc raspuns.

  Vom verifica, dar avem nevoie de datele dvs. Cand ati trimis emailul si cu ce nume ati semnat?

  Cu stima,
  Echipa Curierul de Iasi

 3. Matei

  Am trimis un mail in timpul emisiunii din ziua de 9 decembrie , dar nu stiu sa fi semnat . Oricum am trimis de pe id-ul meu : matei.mateis@yahoo.com . Sigur o sa-l gasiti ! Multumesc !

 4. Curierul de Iasi

  Stimate domn,

  Am verificat si va confirmam ca emailul dvs nu doar a fost primit, ci a primit si raspuns. Reluam aici punctual raspunsul catre dvs, si il vom retransmite si prin email la adresa indicata.

  Cu stima,
  Echipa Curierul de Iasi

  Dr. Matei matei.mateis@yahoo.com

  1) sesizeaza faptul ca in parcarea de pe strada Frumoasa nr7, bl 644, scara B, atunci cand ploua se aduna apa in cantitati mari si solicita lucrari de reparatie
  RE: din cauza conditiilor meteo nu putem interveni cu lucrari de asfaltare cu mixtura asfaltica, dar in momentul in care conditiile meteo vor fi prielnice, vom executa lucrarile solicitate.
  2). Sesizeaza faptul ca au fost stopate lucrarile de montare de pavele pe Bd. Nicola Iorga, in zona bazarului si aceeasi problema pe strada Bradului..
  RE: Lucrarile de modernizare a tronsoanelor de drum national sunt executate de Compania nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – Directia Regionala de Drumuri si Poduri. Pe aceste tronsoane au fost scoase bordurile,urmand ca lucrarile sa continue si in anul 2011.
  Referitor la trotuarele de pe str. Bradului, Primaria Municipiului Iasi a realizat un program de investitii care a vizat cele mai circulate artere. Dupa finalizarea derularii împrumutului Dexia, motivat si de criza financiara care a dus la diminuarea veniturilor Primariei nu s-au putut continua lucrarile in cadrul programului de modernizare al trotuarelor. In principiu, toate trotuarele executate inainte de 1989, necesita interventii si functie de resursele bugetare vom incerca sa alocam sumele de bani necesare continuarii modernizarii trotuarelor incepand cu anul 2011 si, cu siguranta vom cuprinde si trotuarele strazii Bradului.
  3) Solicita informartiii despre mutarea bazarului
  RE: Bazarul va fi mutat in noua locatie de la fosta Bază Hipica dupa finalizarea lucrarilor, pe care preconizam sa le definitivam in maxim 6 luni. Acesta va cuprinde un numar de 16 hale, in momentul de fata fiind finalizate 7 dintre acestea.
  4) Propune ca pe şoseaua Nicolina ,în faţa blocului 919 sa nu se mai autorizeze spectacolele de circ si faptul ca terenul nu este curatat si salubrizat dupa ce se incheie aceste spectacole.
  RE: În ceea ce priveşte terenul viran din str. Petre Ţuţea, vă comunicăm faptul că acesta este proprietate privată. Serviciul de Avize Mici Întreprinzări din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi a fost înştiinţat ca pe viitor sa nu aprobe privind desfăşurarea spectacolelor de circ pe acest teren.

 5. balasca ciprian

  ce se intampla cu blocurile din tomesti
*