Raspunsuri la emisiunea “Audiente in direct” din 28 octombrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/11/2010

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iasi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232/249.049. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct vor fi preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 7 septembrie, când a fost prezent la emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Lorena Hariga, I-am trimis e-mail domnului primar saptamana trecuta la cabinet si astazi am primit raspunsul necesar, ii multumesc.

1.    Dl Ciubotaru şi dl Galeş Ovidiu – cand incepe constructia pasarelei Octav Bancila

RE: Lucrarile de executie la Pasajul Octav Bancila vor incepe in primavara anului 2011, în functie de durata desfasurarii licitatiilor.

2. Sandu Petronela – Va multumim ca in acest moment se repara trotuarul din Cartierul Alexandru, str Musatini mai exact intre blocuri unde atunci cand ploua parca eram la tara–inca o data va multumim singura mea rugaminte este daca puteti sa le transmiteti celor care fac aceste lucrari sa le faca bine nu ” sa le carpeasca” si daca se poate sa fie verificati, daca se fac bine. daca banii nu au fost dati degeaba… o alta rugaminte ar fi amenajarea unei parcari.

RE: Vom verifica şi calitatea lucrarilor de reparatie de pe str. Musatini. Avand in vedere fondurile alocate pentru cheltuielile publice, in acest an nu am putut interveni decat cu lucrari de reparatii (plombe).
Municipalitatea ieseana a semnat recent 3 proiecte cu fonduri europene in valoare totala de 60 milioane de euro si va informam ca din primavara anului viitor vom demara lucrarile la proiectul “Axa de dezvoltare Nord-Sud pasaj Octav Bancila”, proiect in cadrul caruia str. Musatini va fi complet modernizata .
In ceea ce priveste locurile de parcare, pe str. Musatini, in anul 2009 au fost amenajate 4 parcari (bl. N 11, bl. N 15 si 2 parcari Bl. D1) cu un numar de aproximativ 59 de locuri de parcare, dar avem in vedere construirea unei parcari cu 250 de locuri, pe mai multe nivele, prin atragerea de fonduri in cadrul unui parteneriat public privat.

3.  Bolohan Liviu – as dori sa-l intreb pe domnul primar Nichita daca in momentul de fata sunt in derulare sau in plan proiecte in legatura cu modernizarea si redeschiderea Observatorului Astronomic Iasi.

RE: Observatorul Astronomic Iasi este in administrarea Universitatii “Al. I. Cuza” Iaşi. Ne-am interesat pentru dumneavoastra si intelegem ca exista intentia de a moderniza si redeschide Observatorul. Detalii aveti la nr de telefon 0232.233246, dl. Catalin Gales.

4.  Ioan Vazdoaga
In decurs de doi ani , crezand ca voi avea un succes mai mare prin acest mijloc, am scris doua mesaje catre primarie, dar la nici unul nu am vazut vreo reactie. Incerc acum cand domnul primar este in direct si ii adresez propunerea (una din mai multe facute). In spatele restaurantului care s-a numit odata Familial, in cartierul Alexandru, exista o parcare foarte mare, pe jumatate ocupata de niste garaje ilegale, dar care este accesata haotic, dand nastere de foarte multe ori la incidente intre soferi. Propunerea este ca sa-si trimita consilierii sa studieze situatia si sa se instituie in jurul acestei parcari un sens giratoriu, cu toate semnalizarile necesare si obligatorii.

RE: Solicitarea va fi analizata in prima sedinta a Comisiei municipale de circulatie si, in functie de decizia acesteia, se va adopta solutia cea mai avantajoasa pentru participantii la trafic, in sensul fluidizarii acestuia.

5. Adina Matrescu
Buna ziua. As dori daca se poate sa puneti un semafor si la  trecerea de pietoni  din Canta, deoarece s-au intamplat numeroase accidente acolo.- si ne este frica sa traversam  cu copii pentru ca este o circulatie foarte intensa. Specific ca aceasta trecere de pietoni este in apropierea gradinitei nr. 14 si scolii Al. Ioan Cuza si sunt foarte multi copii in acea zona.

RE: Solicitarea privind semaforizarea trecerii de pietoni din Canta, in dreptul Scolii nr. 9 Elena Cuza si Gradinita nr. 14 va fi analizata in prima sedinta a Comisiei municipale de circulatie si, functie de decizia comisiei, se va lua solutia cea mai buna pentru siguranta cetatenilor.

6.  Fantaziu Cosmin
Domnule primar de ce permiteti parcarea masinilor pe pavimentul din fata Palatului de Justitie, si asa distrus?!

RE: Cu ocazia redeschiderii traficului rutier de pe bld. A. Panu către str. Sf. Lazăr, conducătorii autoturismelor ce obişnuiau să parcheze pe prima bandă de lângă Tribunal, au fost nevoiţi să găsească alte locuri de parcare, lăţimea trotuarului din faţa Palatului de Justiţie favorizând această reorientare.
Pentru remedierea situaţiei existente avem în vedere montarea unor piloni de restricţionare a accesului auto pe trotuarul în cauză.
In acea zona, partea dinspre carosabil pana la 2.5 m latime apartine municipalitatii, dar esplanada este in administrarea Tribunalului Iasi si facem demersuri pentru reglementarea situatiei si refacerea zonei afectate.

7. Chelaru Mihai – strada Primaverii, bl A5 – parcare distrusa

RE: In vederea lucrarilor de reparatie s-a emis nota de comanda catre SC Citadin SA. In functie de conditiile meteorologice echipele Citadin vor interveni in saptamana 08-12 noiembrie 2010.

8. Gilca Elisabeta – plop f inalt si batran langa Scoala Generala 4, din Tatarasi

RE: Copacul este pe teren privat si nu in domeniul public, de aceea s-a luat legatura cu proprietarul pentru a lua masurile necesare.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*