Raspunsuri la emisiunea “Audiente in direct” din 16 decembrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/12/2010

In fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-249.049.  Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 16 decembrie, când a fost prezent în emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Raspunsuri Audienţe în direct Prima TV – 16 decembrie 2010

1 .Buhaciuc Constantin – sesizează activitatea barului de la parterul blocului în care locuieşte din zona Billa .

Răspuns: În urma controlului efectuat de către inspectorii din cadrul Direcţiei Managmentul Calităţii şi Control Intern în data de 17.12.2010 s-a constatat că S.C. NOVOTRONIC S.R.L. nu deţine autorizatie de functionare eliberată de Primăria Municipiului Iaşi, motiv pentru care societatea a fost amendată contravenţional conform HCL 120/2007, privind reglementarea autorizării comerţului de produse şi servicii de piaţă pe raza Municipiului Iaşi. Lipsa acestei autorizaţii nu condiţionează însă funcţionarea acestui agent economic, astfel încât Primăria Municipiului Iaşi nu poate dispune reglementarea activităţii sale. Pentru funcţionare, agentului economic ii este suficientă autorizarea în conditiile Legii 359/2004 privind autorizarea funcţionării persoanelor juridice. În ceea ce priveşte disconfort fonic şi cel olfactiv create de activitatea barului, soluţionarea acestor aspecte este de competenţa Direcţiei de Sănătate Publică.

2. Iablovschi Cristina – deţine o mansardă neautorizată şi solicită ca Primăria Municipiului Iaşi să o ajute financiar pentru a obţine autorizaţia de construcţie.

Răspuns: Mansarda pe care o deţine doamna Iablovschi a fost cumpărată de către dumneaei de la S.C. Trustul de Construcţii Moldova S.R.L. În anul 2009, societatea mai sus menţionată a fost sancţionată de către Primăria Municipiului Iaşi pentru construire mansardă peste ultimul nivel de bloc, str-la Grădinari, nr. 33, bl. B4, sc. A fără autorizaţie de construcţie,  conform Legii 50/1991, republicată art. 26, lit. A.

Ulterior apartamentele din mansardă au fost vândute proprietarilor de azi, printre care se numără şi doamna Iablovschi. Dumneai doreşte să obţină autorizaţia de construcţie pentru a intabula apartamentul şi pentru a se racorda definitiv la utilităţi.

În vederea obţinerea unei autorizaţii de construcţie, este necesară elaborarea unei documentaţii tehnice. Doamna Iablovschi  doreşte ca Primăria să se implice financiar în elaborarea documentaţiei şi în relaţia cu furnizorul de energie electrică E.ON MOLDOVA S.A. pentru racordarea definitivă la reţeaua de energie electrică a apartamentui. Dumneai a fost contactată de către colegii de la Serviciul Control Urbanism şi a primit lămuriri cu privire la faptul că Primăria Municipiului Iaşi nu poate interveni cu o contribuţie financiară la aceste cheltuieli.

3. Roşu Aglaia  – sesizează faptul că la trecerea tramvaielor vibreză casa în care locuieşte din zona Tătăraşi.

Răspuns: Doamna Roşu a fost contactată de reprezentanţii R.A.T.P şi s-a constatat că apar probleme după intersecţia cu Baş – Ceauş la coborâre spre staţia Pădurii.  Conducerea R.A.T.P. a atenţinat  şoferii să reducă viteza  pe această porţiune de drum.

4. Izarov Echim – sesizează aspectul faţadelor blocurilor din oraş şi propune ca la fiecare bloc să fie afişată o bulina cu indicativul culorii în care să se vopsească faţadele.

Răspuns: Propunerea domnului Izarov va fi analizată în prima şedinţă a Comisiei de Urbanism.

5. Gîrbea Dorel – sesizează faptul că în  str. Ciric 38A  o echipa a CET Iaşi a efectuat o lucrare la instalaţia de încălzire şi nu refăcut ulterior amplasamentul.

Răspuns: În legătură cu această intervenţie la reţelele termice am sesizat conducerea S.C. CET S.A. să execute lucrările de reparaţie. Amplasamentul se va reface imediat ce timpul favorabil va permite executarea lucrărilor.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*