Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 8 martie 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/03/2012

În fiecare joi, de la ora 18.00, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Iaşi TV Life, emisiune moderată de Răzvan Moldoveanu. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0332 – 106.123. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 8 martie 2012, când în studio a fost prezent primarul Gheorghe Nichita.

Maftei Luca – şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la cheltuielile mari pentru energie şi căldură pentru locuinţa din căminul Canta nr. 60.

Răspuns: Contractul existent la această dată pentru imobilul  Canta 60 cu furnizorul S.C E-ON Energie este încheiat de reprezentantul  proprietarului – Primăria Municipiului Iaşi, care emite o factură pentru tot imobilul, în funcţie de înregistrarea contorului de branşament, iar repartizarea facturilor pe lista de plată se face în funcţie de indecşii contorilor pasanţi ai fiecărui apartament. Administratorul citeşte lunar contorii pasanţi, repartizarea consumurilor se face defalcându-se din consumul general.

În urma sesizării domnului Maftei Luca, reprezentanţii administratorului au efectuat o inventariere a consumatorilor de energie electrică din apartament (calorifer electric, combină frigorifică, maşină de spălat, bec de 200 W pentru iluminat)  lucru care conduce la justificarea consumului de energie înregistrată pe contorul de energie aferent apartamentului 42.

Furnizorul de energie electrică  emite atât facturi estimative cât şi de regularizare. Factura repartizată pe lista de plată a lunii noiembrie este o factură de regularizare şi din acest motiv valoarea repartizată este mai mare.

În luna noiembrie 2011 pentru Căminul Canta nr. 60 nu s-a furnizat  agent termic pentru încălzire  datorită faptului că  imobilul înregistra datorii foarte mari către furnizorul S.C. Dalkia. Această situaţie a condus la mărirea consumului de energie electrică şi implicit la creşterea costurilor pe lista de plată. Începând cu luna Decembrie 2011, a fost relută furnizarea agentului termic pentru încălzire, iar repartizarea facturilor cu acesta făcându-se conform legislaţiei în vigoare după cota indiviză.

Menţionăm că în cursul lunii Decembrie 2011 a crescut preţul gigacaloriei, fapt care a condus la creşterea cheltuielilor.

Grosu  Maria – solicită informaţii cu privire la posibilitatea înscrierii în programul de reabilitare termică a imoblului din  Bd. Tudor Vladimirescu 42.

Răspuns: S-a luat legătura cu administratorul blocului, SC Termoservice SA, care au precizat că vor întocmi documentaţia aferentă înscrierii în programul local anual de creştere a performanţelor energetice. S-a transmis către  SC Termoservice SA documentaţia ce trebuie întocmită pentru înscrierea în program.

Dna. Rozalia – sesizează probleme în funcţionarea iluminatului public de pe str. Roman Vodă.

Răspuns: Problema a fost remediată în cursul acestei săptămâni de către echipele E.On Moldova.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*