Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 7 aprilie 2011

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/04/2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-249.049. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 7 aprilie 2011, când a fost prezent în emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Tărnăuceanu Constantin – solicită reparaţii str. Romană.

Răspuns: Având în vedere faptul că strada este degradată vom intra cu reparaţii de plombare imediat ce vom termina Aleea Decebal, unde momentan echipa Citadin este programată la plombări. Lucrările vor începe imediat ce vremea va fi favorabilă.

Corneliu Adrian – când vor fi demolate garajele din zona Păcurari?

Răspuns: Din luna martie a anului curent, am reluat acţiunea de demolare a garajelor amplasate pe raza Municipiului Iaşi, prima zonă vizată fiind zona Cantemir – Decebal, unde deja proprietarii garajelor, ca urmare a somaţiilor afişate, au început să dezafecteze garajele ce le deţin în zonă.

În zona Păcurari, proprietarii a  20 de garaje (str. Canta, nr. 8, bl. D1, str. Canta, nr. 26, bl. 533, sos. Păcurari, nr. 179) au fost somaţi să prezinte autorizaţia de construire şi contractul folosinţă teren, urmând ca ulterior sa se demareze procedura de dezafectare.

Rusu Gabriela – solicită plombări str. Brateş

Răspuns: Echipele Citadin au început lucrările de plombare pe str. Brateş şi vor continua funcţie de condiţiile meteo.

Silviu Sasu – sesizează faptul că pe str. Gheorghe Asachi din Copou conducătorii auto parchează pe ambele trotuare, deşi este montat indicator cu oprirea interzisă,  fapt ce îngreunează circulaţia.

Răspuns: În data de 13.04.2011 poliţiştii locali au organizat şi desfăşurat o acţiune de somare şi sancţionare a conducătorilor auto care parchează pe trotuare pe str. Gheorghe Asachi. De asemenea la mai multe autovehicule s-a dispus măsura blocării roţilor. Acţiunea Poliţiei Locale va continua şi în următoarele zile.

Apetrei Maria

  • Solicită să se asfalteze sau paveleze trotuarul dintre cartierul Dacia şi Canta.

Răspuns: Pe str. Sergent Grigore Ioan a fost programată o echipă Citadin. Vom face reparaţii la carosabil şi vom încerca remedierea troruarelor.

  • Solicită o soluţie pentru recuperarea de către SC CET Iaşi a  datoriilor de la locatarii rău platnici, pentru a se evita sistarea furnizării de energie termică la toţi locatarii.

Răspuns: SC CET Iaşi a comunicat în repetate rânduri că nu doreşte să sisteze furnizare energiei termice la consumatorii buni platnici. În vedere evitării acestei situaţii soluţia propusă este încheierea de “convenţii de facturare individuale a consumul de energie termică”. Aceasta se încheiere între CET, Asociaţia de proprietari şi Locatar. Convenţiile trebuie încheiate cu toţi locatarii unei scări sau bloc branşaţi la CET.  Vă rugăm să vă adresaţi Serviciului Contractare şi Furnizare Energie Termică – Relaţii cu Clienţii, tel: 0232.435.494, 0232.237990, interior 1135, 1235,1236.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*