Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 5 mai 2011

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/05/2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-249.049. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 5 mai 2011, când a fost prezent în emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Ştirbu Daniel – chiriaş în bl. ANL 1004 din CUG, solicită informaţii despre condiţiile legale cu privire la cumpărarea apartamentelelor în regim ANL conform OG 14 / 2010.

Răspuns: Prin OG 14/ 2010 se modifică prevederile art. 9 din Legea nr. 152/1998 în sensul că “Locuinţele pentru tineri, destinate închirierii repartizate în condiţiile art.8, al. 3, se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora şi după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legale, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului”. În acest sens domnul Ştirbu trebuie să formuleze o cerere de cumpărare după data de 18.05.2011, când împlineşte un an de la încheierea contractului de închiriere.

Conform Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului 906/28.01.2011

privind stabilirea valorii de înlocuire pe metru patrat, pentru anul 2011, în vederea vanzarii locuintelor pentru tineri, valoarea de înlocuire pe metru pătrat, pentru anul 2011, este de 448 euro/m2 inclusiv TVA.

Lazăr Corina – gunoaie sub pasarela CUG, pe terenul fostului Hipodrom.

Răspuns: Salubrizarea zonei s-a executat în  data 10.05.2011.

Eugen Acatrinei – solicită să facă parte din echipa recenzorilor pentru recensământul persoanelor.

Răspuns: Încă nu s-a stabilit data pentru înscrierea recenzorilor pentru Recensământul general ce este programat sa înceapă în toamna acestui an, în luna octombrie. Se va anunţa în presa locală când şi unde se vor face înscrierile pentru recenzori.

Înainte de începerea Recensământului General în luna mai are loc un recensământ de probă, efectuat de angajaţii Direcţiei de Statistică (recensământul de probă este necesar pentru verificarea practică a conţinutului formularelor, a instrucţiunilor, a programului de înregistrare şi de prelucrare, precum şi a măsurilor organizatorice).

Recensământul general are în vedere cunoaşterea cât mai exactă a numărului şi distribuţiei teritoriale a populaţiei, a structurilor sale demografice, social-culturale şi economice, precum şi a fondului locativ şi a condiţiilor de locuit ale populaţiei. Ultimul recensământ general a avut loc în 2002.

Ciobotariu Mihaimaşini parcate neregulamentar pe trotuare pe str. Clopotari şi pe str. Libertăţii.

Răspuns: Poliţiştii locali au efectuat mai multe verificări, ocazie cu care au fost sancţionaţi 6 conducători auto şi li s-a pus în vedere să nu mai parcheze autoturismele pe trotuar.

Şoric Constantin – sesizează o lucrarea nefinalizată în zona bl. L3 din Mircea şi solicită plombare aleea dintre blocurile O9 şi T1.

Răspuns: S-a intervenit şi s-a remediat intervenţia făcută de EON GAZ. Aleea dintre blocurile O9 şi T1 a fost programtă să intre în reparaţii în trim III, anul curent.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*