Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 5 ianuarie 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/01/2012

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă * Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-294.490 * Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior * În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 5 ianuarie 2012, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

Sârbu Valerica – reclamă o construcţie ilegală pe  terenul ei, proptietate personală în Tătăraşi.

Răspuns: În urma controlului efectuat la data de 04.10.2011 în str. Vasile Lupu nr. 110 la magazinul comercial SC Flux SRL s-au idetificat lucrări de construire la spaţiul existent în spatele clădirii respectiv o extindere a spaţiului de depozitare cu structură din fundaţie beton armat, zidărie din cărămidă cu suprafaţa construită la sol de aprox. 15 mp, pe nouă nivele, fără autorizaţie de construire. Pentru lucrările de construcţii realizate nelegal, confrom Legii nr. 50/1991, s-a dispus sancţionarea contravenţională cu amendă de 5000 lei iar ca măsură “intrarea în legalitate dacă condiţiile urbanistice permit acest lucru”, avînd termen 31.12.2011. Având în vedere faptul că nu s-a conformat măsurii dispuse, s-a înaintat întreaga documentaţie instanţei de judecată.

De asemenea în urma controlului efectuat la data de 08.11.2011, în aceeaşi locaţie s-au identificat lucrări de construire la spaţiul existent în laterala clădirii, respectiv o extindere a spaţiului pe plan parter, cu structură metalică cu închidere tâmplărie de aluminiu şi geam termopan pe o latură şi panou tip sendvichi pe celelalte două laturi, pe o suprafaşă construită la sol, aproximativ 100 mp, fără autorizaţie de construire. Pentru lucrările de construcţii realizate nelegal, s-a dispus sancţionarea contravenţională cu amendă de 2000 de lei iar ca măsură intrarea în legalitate dacă condiţiile urbanistice permit acest lucru, având termen 30.01.2012.

Dacian Malanca – câini comunitari str. Drobeta, nr. 10.

Răspuns: În zilele de 06 şi 09 ianuarie 2012 angajaţii Salubris au capturat 6 câini comunitari  de pe strada Drobeta.

Manolica Mihaela – solicită înfiinţare trecere de pietoni capăt Păcurari,  între Păcureţ şi clădirea Be You.

Răspuns: Solicitarea va fi analizată în următoarea Comisie Municipală de Circulaţie, din care fac parte inspectori de specialitate din cadrul Poliţiei Municipale Iaşi şi din cadrul Poliţiei Locale Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*