Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 29 septembrie 2011

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/10/2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă * Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-294.490 * Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior * În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 29 septembrie 2011, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

Hanganu Valentin – solicită asfaltare, trotuare, canalizare în Şos. Bârnova.

Răspuns: Şos. Bârnova este cuprinsă în proiectul “ Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Iaşi”. Proiectul  dezvoltat de Apa Vital este în faza de licitaţie pentru execuţia lucrărilor, care au termen de finalizare 2013. Lucrările de modernizare (asfaltare, trotuar, etc. ) se pot executa doar după finalizarea lucrărilor de canalizare.

Roşca Doina – reclamă debranşări ilegale CET Iaşi în bl. B 33 din  str. Lotrului nr. 7, bl. B33.

Răspuns: În data de 10.10.2011, preşedintele asociaţiei Galata 1C se va prezenta la sediul Serviciului Asociaţii Proprietari cu situaţia debranşărilor aprobate de asociaţie de proprietari pentru anul 2011 şi cu situaţia comparativă a suprafeţei echivalentă termic pentru bl. B33 pentru luna octombrie 2010 cu luna octombrie 2011 pentru a putea fi observate eventualele modificări.

Tiulea Voicu – şanţ transversal săpat pe Bd. Chimiei, nu sunt amenajate podeţe de trecere pentru pietoni.

Răspuns: Este vorba despre o lucrare autorizată “reabilitare şi modernizare complex T. Vladimirescu – racordare centrale de cogenerare la sistemul energetic”, executată de  Electroconstrucţia “Elco” S.A. Iaşi. În data de 03.10.2011 s-a luat legătura cu  Directorul firmei mai sus menţionate care ne-a prezentat contractul încheiat cu Ciradin de refacere a suprastructurii carosabilului, trotuarelor şi aleilor carosabile şi pietonale pe traseul instalaţiilor electrice subterane. De asemenea, executantul şi-a luat angajamentul ca în cel mai scurt timp să monteze podeţe de trecere pentru pietoni.

Sandu Cătălin – solicită concesionare locuri de parcare în zona Siraj, bl. B2.

Răspuns: Asociaţia de proprietari / locatarii a blocului trebuie să se adreseze către DAPPP cu o solicitare ce trebuie sa conţină un tabel cu  persoanele (datele de identificare şi semnătura acestora) care doresc închirierea locurilor de parcare, parcarea de reşedinţă va fi închiriată de DAPPP după delimitarea şi marcarea cu vopsea a locurilor de parcare.

Rinţar Ana Maria – doreşte să ştie de ce nu mai beneficiază  de Alocaţie pentru Susţinerea Familiei.

Răspuns: Familia dnei Rinţar Ana-Maria este beneficiară de Alocaţie pentru Susţinerea Familiei (ASF), conform Legii nr. 277/2010, care menţionează la Art. 29, al. (1) – lit. d) că plata alocaţiei se suspendă în luna următoare celei în care se constată că absenţele înregistrate şi  nemotivate ale unui copil din familia beneficiară depăşesc numărul de 20.

Suspendarea plătii se face, conform legii mai sus amintite, pentru un semestru şcolar, de către Agenţiile Jud. pentru Prestaţii Sociale (A.J.P.S.), în cazul acesta AJPS Iaşi, în urma transmiterii, centralizat, de către Inspectoratele Şcolare Judeţene, respectiv ISJ Iaşi, în luna următoare încheierii semestrului şcolar, a situaţiei privind frecventarea cursurilor de către aceşti copii. Numele doamnei Rinţar Ana-Maria apare pe lista primită la D.A.C. Iaşi de la A.J.P.S. Iaşi, în data de 15.09.2011, cu beneficiarii de alocaţie pentru susţinerea familiei, pentru care plata a fost suspendată, începând cu 01.08.2011, deoarece familiile în cauză au copii de vârstă şcolară şi au înregistrat peste 20 de absenţe nemotivate în semestrul II al anului şcolar 2010-2011.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*