Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 23 februarie 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/03/2012

În fiecare joi, de la ora 18.00, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Iaşi TV Life, emisiune moderată de Răzvan Moldoveanu * Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0332-106.123 * Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele celor care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior * În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 23 februarie 2012, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

Mihaela Chilcos  – intrarea elevilor la Liceul Miron Costin este blocată de maşinile parcate pe trotuar.

Răspuns: În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cele sesizate se confirmă, drept pentru care poliţiştii locali au sancţionat autovehiculele parcare neregulamentar. Pentru a rezolva această problemă vor fi montate popici pentru a împiedica accesul auto imediat ce vremea va permite.

Manolachi Silvia – agent comercial din zona Podul de Piatră, solicită mutare pubele de gunoi.

Răspuns: În urma  verificărilor din teren realizate împreună cu petenta s-a constatat că punctul gospodăresc nu poate fi mutat în altă locaţie. În perioada următoare angajaţii Salubris vor moderniza punctul gospodăresc la care se face referire.

Rotaru Cătălin – solicită deszăpezire pe str. Walter Maracineanu şi str. Dragoş Vodă.

Răspuns: Echipele Citadin au intervenit şi au realizat lucrările solicitate.

Dan Vieru – se vor mai monta bănci în Parcul Ciurchi?

Răspuns: S. C. Servicii Publice Iaşi S.A. are în planul de activităţi montarea de bănci în parcul menţionat în cursul lunii martie 2012.

Ghilan Costică – reclamă comerţul cu ţigări din Piaţa Nicolina.

Răspuns: Poliţiştii locali au desfăşurat activităţi cu privire la combaterea comerţului ilegal, ocazie cu care au sancţionat şi confiscat produsele din tutun de contrabandă.

Dl. Torboli – solicită modernizare str. Dochia.

Răspuns: Momentan municipalitatea nu dispune de fondurile necesare modernizării acestei străzi, dar se va interveni cu lucrări de reparaţii.

Enea Costache – stradela Canta este foarte îngustă, solicită autorităţilor să ia măsuri pentru lărgirea ei.

Răspuns: În următoarea şedinţă a Comisiei municipale de Circulaţie va fi analizată posibilitatea instalării sensului unic pe stradela Canta.

Maria Nastase – şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la faptul că deşi locuieşte la parter, când se face revizia liftului este pusă şi ea la plată.

Răspuns: Conform legislaţiei în vigoare (Legea 230/2007 şi HG 1588/2007) proprietarii trebuie să achite două tipuri de cheltuieli pentru ascensorul montat într-un condominiu:

  • Cheltuieli repartizate pe număr de persoane pentru energia electrică necesară funcţionării acestuia. “Prin hotărârea adunării generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului persoanele care locuiesc în apartamentele  situate la subsol, demisol, parter, mezanin precum şi la etajul 1 la clădirile fără mezanin”
  • Cheltuieli repertizate pe cotă-parte indiviză pentru service, întreţinerea periodică executată de o firmă specializată, reparaţii capitale. La plata lucrărilor de reparaţii, participă toţi proprietarii unui condominiu, în funcţie de cota-parte indiviză cele revine din proprietatea comună (art. 44 din HG 1588/2007).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*