[ VIDEO ] Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 22 martie 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/03/2012

În fiecare joi, de la ora 18.00, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Iaşi TV Life, emisiune moderată de Răzvan Moldoveanu. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0332 – 106.123. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 22 martie 2012, când a fost prezent în emisiune domnul primar Gheorghe Nichita.

Ionela State –  solicită plombări str. Prof. Cujba, nr. 5b.

Răspuns: Lucrarile de reparaţii pe strada menţionată sunt programate pentru săptămâna 02-08.04.2012.

Grigore Ioan – sesizează faptul că în Tătăraşi, la rond tramvai 11 bordurile de la trotuare s-au deteriorat.

Răspuns: La rond tramvai 11, bordurile căzute vor fi repoziţionate odată cu lucrările de asfaltare a străzii ( lucrările sunt deja începute pe tronsonul Doi Băieţi – Dispecer ).

Alexa Cecilia – chiriaşă în imobilul din str. Cuza Vodă nr. 11, sesizează faptul că  imobilul se află în stare avansată de degradare.

Răspuns: Imobilul din str. Cuza Vodă nr. 11 este o clădire de locuit cu spaţii comerciale la parter. În această clădire locuiesc 9 familii de chiriaşi în spaţiile cu destinaţia de locuinţă. Spaţiile cu altă destinaţie decât locuinţă, situate la parterul clădirii, sunt ocupate de 1 chiriaş (Asociaţia Astra-Despărţământul Mihail Kogălniceanu) şi  3 proprietari.

Imobilul a fost notificat în baza Legii 10/2001, soluţia fiind de respingere a revendicării. În perioada revendicării s-au efectuat numai reparaţii curente la balconul de acces în locuinţe.

În prezent clădirea este propusă pentru expertizare, iar situaţia locatarilor din imobil este în atenţia Comisiei Sociale pentru Analizarea Solicitărilor Locative – constituită în baza Legii 114/1996, în vederea recazării. Imobilul s-a încadrat în proiectul de reabilitare a străzii Cuza Vodă, proiect nefinalizat.

Helgiu Andrei – solicită lucrări de reparaţii pe str. Oancea, Han-Tătar, Ciornei, Hanciuc, Vasile Lupu.

Răspuns: Lucrările vor fi executate de către ecipele Citadin în perioada 02-08.04.2012.

Buţurcă Constantin – propune lărgirea tronsonului de stradă dintre Şcoala “Petru Poni” şi Rond Agronomie.

Răspuns: Tronsonul de stradă face parte din proiectul “Dezvoltare reţea rutieră în zona culturală, istorică şi turistică a Municipiului Iaşi”, lăţimea străzii fiind stabilită prin proiect.

Ciureanu Mihaela –   locuieşte la  ultimul etaj într-un imobil cu 4 etaje; în cadrul asociaţiei de proprietari s-au strâns bani pentru izolaţia imobilului dar lucrările de reparaţii nu au fost executate pe întreaga suprafaţă a imobilului, fapt ce a condus la infiltraţii la două dintre apartamentele de la etajul 4.

Răspuns: În data de 27.03.2012, doi reprezentanţi ai Serviciului Asociaţii proprietari s-au deplasat la domiciliul doamnei Ciureanu. Conform precizărilor  doamnei Ciureanu şi a vecinei dumneaei infiltraţiile afectează ambele apartamente în zona ţevii pluviale. Reprezentanţii Serviciului Asociaţii Proprietari au întocmit şi transmis adrese cuprinzând îndrumarea necesară, atât pentru reprezentanţii asociaţiei cât şi pentru doamna Ciureanu. S-au trasat măsuri şi s-au dat un termene pentru realizarea lor, sub sancţiunea amenzii contravenţionale.

Urmareste inregistrarea emisiunii aici.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*