Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 14 iulie 2011

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/07/2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-294.490.  Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 14 iulie 2011, când a fost prezent în emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Gavril Georgeta – locuieşte în str. sergent Grigore Ioan, nr. 7, bl. A1, et. 1, nu este de acord cu repartizarea cheltuielilor cu service-ul şi reparaţia ascensorului pentru persoanele care locuiesc la etajul 1 al imobilului.

Răspuns: Conform  legislaţiei în vigoare, cheltuielile generate de întreţinerea (service) ascensoarelor cât şi reparaţiile efectuate la ascensoare sunt cheltuieli ce se repartizează pe cotă – parte indiviză, tuturor proprietarilor, indiferent dacă aceştia locuiesc sau nu în condominiu.

Niciun proprietar al unui spaţiu de locuit sau cu altă destinaţie nu va fi exceptat de la obligaţia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună.

Conform  Hotărârii de Guvern 1588/19.12.2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, art. 35 – „Prin hotărârea adunării generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc în apartamentele situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum şi la etajul 1 din clădirile fără mezanin. De asemenea, în cazul clădirilor care au amplasate la etajele superioare băi, spălătorii, uscătorii, prin hotărârea adunării generale, persoanele care locuiesc în apartamentele situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum şi la etajul 1 din clădirile fără mezanin, pot să fie exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcţionarea ascensorului/ascensoarelor, în baza unor angajamente personale, date în scris către asociaţia de proprietari de către persoanele care nu folosesc spaţiile de la etajele superioare”.

Legea nr. 230/2007 prevede la art. 46: „Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari”.

Ioan Bleorţ – solicită modernizare Bd. Chimiei.

Raspuns: Bd. Chimiei este inclus în cadrul proiectului Magistrala Splai Bahlui. La acest moment se derulează procedurile premergatoare execuţiei, urmând ca lucrările să înceapă cel mai devreme în anul  2012.

Golat Florin – solicită mutarea  punctului gospodăresc de la Bl. R14, str. Drobeta, deoarece este poziţionat în apropierea blocului.

Raspuns: În data de 19.07.2011  punctul gospodaresc a fost mutat în altă locaţie.

Buinceanu Eugenia – gunoaie în albia râului Bahlui şi pe maluri.

Răspuns: Angajaţii Salubris  au salubrizat  zona în data de 19.07.2011. Împreună cu Poliţia Locală şi Salubris facem toate eforturile pentru a menţine aspectul salubru al acestor zone.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*