Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 14 aprilie 2011

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/04/2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-249.049. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 14 aprilie 2011, când a fost prezent în emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Gherghinoiu Iulia – solicită mutarea staţiei RATP de pe str. Vitejilor, Piaţa Dacia.

Răspuns: În şedinţa Comisiei de Circulaţie s-a hotarat ca, începând cu data de 16.04.2011, traseele 44 si 121 să fie prelungite până la Rond Dacia. Drept urmare, staţia de pe str. Vitejilor a fost desfiinţată şi s-a înfiinţat o staţie la Rond Dacia.

Doban Mihaela – solicită reparaţii la trotuarele  din zona Munca Invalizilor din Păcurari.

Răspuns: Se vor executa reparaţii cu mixtură asfaltică, la trotuarele din zona Cimitirului Evreiesc concomitent cu lucrările de reparaţii la carosabilul străzii în perioada 16.05.2011-20.05.2011.

Şlopec Victor – doreşte să ridice premiul acordat de Primăria Municipiului Iaşi cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de căsătorie.

Răspuns: Familia domnului Şlopec Victor şi toate familiile care au depus cerere până la data de 31 martie 2011 vor primi premiul de 500 de lei înainte de Sărbatorile Pascale.

Ziua Familiei aflată la cea de-a noua ediţie va fi sărbătorită duminică 15 mai 2011, în Parcul Expozitiei şi vor fi invitate, pentru a primi Diploma de Onoare, familiile care au primit premiul în perioada 16 mai 2010 – 14 mai 2011.
Adresăm pe această cale invitaţie tuturor familiilor care au implinit 50 de ani de căsătorie neîntrerupta, care au domiciliul stabil în municipiul Iaşi să depună cererea la CIC, centrele de cartier sau Oficiul stării civile.

Ionuţ Holcă – solicită pavelarea trotuarelor de pe str. Sarmisegetuza.

Răspuns: Lucrările de pavare a trotuarelor de pe str. Sarmisegetuza se vor executa prin proiectul cu fonduri europene Axa de dezvoltare Nord – Sud Pasaj Octav Băncilă. Celelalte străzi care vor fi modernizate prin acest proiect sunt: Str. Columnei, Str. Toma Cozma, Str. Muşatini, Str. Plăieşilor, Str. Petru Poni, Str. Strămoşilor, Str. Tabacului şi Str. Vitejilor.

Ceauşu Cristian – solicită asfaltare Str. Fundac Păun.

Răspuns: Pe str. Fundac Păun vom face executa lucrări de reprofilare şi completări cu piatră spartă în perioada 16.05.2011-20.05.2011.

Orăşanu Matei – solicită reparaţii str. Hlincea.

Răspuns: Vom executa lucrări de reparaţii pe str. Hlincea în perioada 09.05.2011 -13.05.2011. (Nicolina).

Cristina  – solicită modernizare tronson  Podu Roş – Nicolina- Cug.

Răspuns: Se vor executa lucrări de reparaţii cu mixtură asfaltică pe str. Nicolina şi pe Şos. Nicolina, atât la carosabil cât şi la trotuare în perioada 16-20.05.2011. Cele două străzi vor fi complet modernizate prin proiectul Dezvoltare şi reabilitare arteră funcţionala Sud. Acest proiect implică reabilitarea a 8,2 km cale de rulare tramvai de pe traseul Podu Roş – CUG,  reabilitarea a 5,7 km infrastructură rutieră stradală şi a pasajului suprateran Nicolina.

Matei Mateiş  – solicită montare bănci în staţii autobuz 41 din Cug, Biserica Catolica şi Nicolina şi reparaţii la  trotuarele din dreptul staţiilor.

Răspuns: Pe trotuarul străzii şi şoselei Nicolina se vor executa lucrări de reparaţii cu mixtură asfaltică în dreptul staţiilor RATP, lucrări care vor demara în perioada 18-22.04.2011. Se vor monta, în perioada 26-29.04.2011 câte două bănci în staţiile RATP de la Rond Nou CUG, Rond Vechi CUG, Biserica Catolică Maica Tereza, la intersecţia cu str. Sălciilor şi în Podu Roş.

Dan Burlacu solicită reparaţii  tronsonul de la ieşirea din Iaşi până la intrare în Miroslava.

Răspuns: Pe Şos. Iaşi – Voineşti sunt programate lucrări în perioada 26-30.04.2011.

Spiridon Maria – reclamă câinii din parcul Ciurchi şi persoanele care   ies cu câinii la plimbare şi nu fac curăţenie în urma lor.

Răspuns: În data de 18.04.2011 au fost capturate 3 exemplare canine din zona parcului. Patrula de poliţişti locali din zona Tătăraşi a fost instruită cu privire la aceste aspecte semnalate, urmând ca în perioada următoare să desfăşoare o campanie de informare şi somare a persoanelor care sunt identificate în această situaţie.

Rotariu Liliana – solicită semaforizare sau limitatoare de viteză pe str. Canta.

Răspuns: Solicitarea doamnei Rotariu se va analiza în următoarea şedinţă a Comisiei Municipale de Circulaţie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*