Răspunsuri la emisiunea “Audienţă în direct” din 10 februarie 2011

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/02/2011

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iaşi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232-294.490.  Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct sunt preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 10 februarie 2011, când a fost prezent în emisiune primarul Gheorghe Nichita.

Cozma Constantin – sesizează lipsa iluminatului public în zona noului cartier ANL din Metalurgie.

Răspuns: Ansamblul de blocuri construite prin A.N.L. pe splaiul Metalurgiei dispune de iluminat public. Ansamblul de blocuri cu locuinţe sociale, construite recent de Primăria Iaşi în zona Grădinari – Metalurgiei, nu dispune în prezent de iluminat public propriu. Întrucât acest ansamblu va fi completat spre nord (stradela Grădinari) cu alte blocuri, va fi realizat un proiect de iluminare unitară; în acest moment, termenul de realizare nu poate fi precizat, fiind în funcţie de disponibilităţile Bugetului Local.

Herlepciuc Carmen – solicită ca autobuzele de pe trasul A46 să circule şi în afara orelor de vârf până la Rond Bucium.

Răspuns: Serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate până în zona Bucium este asigurat prin traseele  A30 (Canta  – Gara – Pod de Piatră – bd. N. Iorga – bd. Socola – Rond Bucium) şi A46 (Rond Păcurari – Piaţa M. Eminescu – Tg. Cucu – T. Vladimirescu – str. Primăverii  – bd. Socola – Rond Bucium (în afara orelor de vârf sos. Bucium (Han Trei Sarmale)). Prelungirea traseului A46 până la rond Bucium (în afara orelor de vârf) nu este justificată  atât timp cât fluxul de călători dintre Trei Sarmale şi capăt Bucium este preluat de traseul 30.

Pe porţiunile comune ale traseelor menţionate, sunt valabile abonamentele eliberate pe un traseu.

Cojocaru Ioan – sesizează lucrari nefinalizate la trotuarul de pe str. Ion Creangă

Răspuns: Inspectorii din cadrul Direcţiei Tehnice şi de Investiţii au efectuat verificările în teren şi au constatat faptul că  pe str. I. Creangă nr. 85, bl. C1, C2, C3 a existat o avarie la reţeaua termică şi au transmis CET-ului să execute lucrările de aducere a amplasamentului la stadiul iniţial.

Pascal Elena – solicită placuţă pentru marcarea locului de parcare concesionat din str. Lotrului

Răspuns: Remarcarea locurilor de parcare se va realiza de către DAPPP în perioada următoare, în funcţie de condiţiile atmosferice. Pentru prevenirea conflictelor şi o vizualizare cât mai bună a locurilor de parcare puteţi să vă montaţi în dreptul locului de parcare închiriat plăcuţe indicatoare pe care să fie inscripţionat  nr. locului de parcare, nr. contractului si nr. de înmatriculare a autoturismului. Aceste plăcuţe pot fi confecţionate de către cei interesaţi fără a se impune un anumit standard, atât timp cât informaţiile inscripţionate sunt corecte şi complete.

Maria Ungureanu – reclamă aurolaci în zona Universităţii “A.I.Cuza”, în Piaţa Unirii, pe str. Lăpuşneanu în faţa hotelului Astoria, în staţia de autobuz din Bd. Independenţei (lângă tonetele de carte presă).

Răspuns: În zilele de 10-14.02.2011 agenţii de poliţie comunitară au efectuat mai multe acţiuni pe raza Copou-Centru, ocazie cu care mai multe persoane au fost sancţionate şi îndepărtate din locaţiile respective.

Tătăruşanu Vasile – solicită mutarea staţiei de TAXI de la intersecţia str. Frumoasa cu Nicolina, sensul Podul Roş care ocupă prima bandă de circulaţie de la bordură.

Răspuns: În urma verificărilor în teren, inspectorii din cadrul Direcţiei Tehnice şi de Investiţii împreună cu reprezentanţii Biroului rutier din cadrul Poliţiei Municipiului au decis să analizeze posibilităţile de amenajare a staţiei de taxi pe altă locaţie în cadrul Comisiei de Circulaţie.

Pavel Vasile – solicită luarea unor măsuri de siguranţă pietonală la scările către piaţa subterană de la Hala Centrală, întrucât atunci când plouă sau ninge sunt alunecoase.

Răspuns: În dreptul scărilor de la Hala Centrală s-au montat bare de susţinere în scopul asigurării circulaţiei pietonale în condiţii de siguranţă.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*