Raspunsuri la emisiunea “Audiente in direct” din 16 septembrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/09/2010

În fiecare joi, de la ora 16, administraţia locală are audienţe în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune local Prima TV Iasi, emisiune moderată de Petru Frăsilă. Telefonul la care pot suna ieşenii pentru a intra în direct este 0232/249.049. Sesizările sunt preluate şi discutate în direct în timpul emisiunii, iar problemele care nu vor putea intra în direct vor fi preluate şi rezolvate ulterior. În această ediţie prezentăm răspunsuri de interes general la solicitările adresate municipalităţii în timpul emisiunii din 16 septembrie, când a fost prezent la emisiune primarul Gheorghe Nichita.

1. Trandavache Viorel –  solicită modernizare pasarelă zona Ţigarete

Răspuns Bariera din zona Ţigarete se află în administrarea SN Căile Ferate Române. Primarul Gheorghe Nichita a semnat săptămâna trecută finanţarea proiectului Axa de dezvoltare Nord-Sud Pasaj Octav Bancilă, un contract de finanţare cu fonduri europene de 87,862 milioane lei pe POR Axa 1, iar în primăvară vor începe lucrările la acest pasaj care va face legătura între cartierele Canta – Păcurari şi cartierele Dacia – Alexandru cel Bun.

2. Ursache Emilia – solicită canalizare str. Fântânilor

Răspuns: În proiectul de „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Iaşi” cu finanţare din POS Mediu este inclusa şi lucrarea de extindere a reţelei de canalizare pe strada Fântânilor pe o lungime de 583,00 ml. Lucrările de extindere a reţelei de canalizare din cadrul proiectului vor demara la începutul anului 2011.

3.   Maria Ilie –  solicită  delimitarea spaţiului dintre trotuarul din lateralul/faţa Şcolii Primare Vasile   Conta şi carosabil cu stâlpi şi interzicerea desfăşurării comercianţilor de la Bazar în parcarea şcolii.

Răspuns: Posibilitatea montării de stâlpi în zona indicată va fi analizată în Comisa de Circulaţie. Inspectorii  din cadrul Direcţiei Pieţe, împreuna cu Poliţia Comunitară au intervenit în zona sesizată. A  fost interzis comerţul în parcarea adiacentă talciocului şi şcolii Vasile Conta. Atât Bazarul cât şi Talciocul vor fi mutate în noua locaţie  de la Baza Hipică dupa finalizarea lucrărilor.

4. Barbu Mihai –  solicită modernizare pasaj Piaţa Eminescu şi zona de agrement Ciric

Răspuns: Pasajul din Piaţa Eminescu va fi modernizat prin proiectul cu finanţare europeană în valoare de 90,79 milioane lei – Dezvoltarea axei de transport Est-Vest în Municipiul Iaşi, proiect al cărui contract de finanţare a fost semnat de primarul Gheorghe Nichita în cursul săptămânii trecute. Lucrările în cadrul proiectului vor demara în 2011. Zona de agrement Ciric va fi complet reabilitată în două etape printr-un proiect cu cofinanţare europeană. Proiectul este în fază de licitaţie.

5. Enescu Viorica – solicită marcaj trecere pietoni zona Podu de Piatră- Şos Naţională.

Răspuns: În vederea executării lucrărilor de marcaj rutier Direcţia Tehnică din Primăria Municipiului Iaşi a facut notă de comandă către S.C. Citadin S.A .

6. Misarciu Gabriela – solicită semaforizare intersecţie Zimbru

RE: Posibilitatea semaforizării va fi analizată în următoarea şedinţă a Comisiei de Circulaţie, din care fac parte specialişti, inspectori din cadrul municipalităţii şi reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*