Raliul Iaşului, spectacolul cailor putere

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/09/2014

raliul iasului (3)Cel mai important eveniment automobilistic al Moldovei se apropie de ora startului. Raliul Iaşului Cotnari, a şasea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP, debutează pe 4 septembrie şi se va încheia sâmbătă seara, 6 septembrie. În concurs vor fi parcurşi peste 360 de kilometri, din care 121 vor constinui probe speciale.

Prezentarea echipajelor
Joi, 4 septembrie, va avea loc startul festiv al Raliului Iaşului Cotnari, în faţa Primăriei. Aici a fost deja amplasată rampa de start a competiţiei. Maşinile de concurs vor fi prezentate pe pietonal în după amiaza zilei, înainte de startul festiv. La debutul oficial, vor urca pe scena de start peste 40 de echipaje din Europa şi din ţară cu nume sonore cum ar fi Francois Delecour (vicecampion mondial de raliuri), Tapio Laukkanen (pilot finlandez de elită) şi Marco Tempestini. Spre deliciul iubitorilor acestui sport, maşina de concurs a pilotului italian, Ford Fiesta R5, a fost expusă la Palas, intrarea dinspre Palat, încă de săptămâna trecută trecută.

Raliu pe 366 de kilometri
Prezentatorul manifestării din acest an este George Vintilă, cunoscuta voce de motorsport din România, cu peste 20 de ani de experienţă în radio şi actual pilot de curse. “Vă aşteptăm în număr mare într-un cadru istoric să luaţi autografe şi să faceţi fotografii cu cei mai mari cavaleri ai cailor putere, joi seara, de la ora 20.00”, a declarat Andrei Postolache, unul dintre organizatorii Raliului Iaşului. În traseul raliului din acest an sunt incluse probe ce totalizează o distanţă de 366 de kilometri. Probele speciale din acest an poartă numele celor mai alese soiuri de vinuri produse de compania Cotnari. Traseele includ drumuri judeţene din Dobrovăţ, Păun, Ciocaboca şi Domniţa. Ca în fiecare an este programată şi proba – spectacol de la Râpa Galbenă. Cei mai buni piloţi din ţară se vor înfrunta în această probă sâmbătă, 6 septembrie, de la ora 16.30.

Raliul Iaşului în cifre:

  • Echipe participante: 40
  • Distanţa totală a probelor speciale: 121,45 km din care 5,65 km asfalt
  • Distanţa totala a raliului: 366,35 km
  • Număr total de probe speciale: 10 (4 distincte + SuperSpeciale)
  • Procent probe speciale din total raliu: 33,15%

Comments

comments

Categoria: eveniment

Cuvinte cheie: , , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*