RALIUL IAŞULUI: adrenalină şi cai putere

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/10/2012

Timp de două zile, a opta etapă şi ultima din acest an a Campionatului Naţional de Raliuri va avea loc la Iaşi. În 5 şi 6 octombrie, 49 de echipaje vor lua parte la competiţia desfăşurată pe o distanţă de 417,75 de kilometri, cuprinzând probe atât pe macadam, cât şi pe asfalt.

Concurenţi de marcă

Participanţii la raliul ieşean sunt de elită, printre aceştia numărându-se Valentin Porcişteanu, campion naţional absolut de raliuri în 2011, Marco Tempestini, multiplu campion naţional al Italiei, Gergo Szabo, campion naţional absolut de raliuri în 2009 şi 2012, Adrian Răspopa, triplu campion la grupa A. Etapa de la Iaşi este ultima din calendarul competiţional al anului 2012, astfel că favoriţii la titlu îşi pun mari speranţe într-un finiş care să le aducă victoria. „Se anunţă un raliu frumos, cu o configuraţie ofertantă, la care organizatorul a ieşit din paradigma păguboasă a primei zile compusă doar din superspecială. Sper ca toamna să rămână frumoasă pe parcursul raliului şi spectatorii să vină în număr mare la această ultimă cursă a sezonului”, a declarat Edwin Keleti, câştigătorul titlului de Campion Naţional al clasei 3. Câştigătorul de anul trecut al Raliului Iaşului a fost Gergo Szabo, pilotul clasându-se în final pe poziţia a cincea a Campionatului Naţional.

Probe speciale

Prima zi a Raliului Iaşului programează t

Rapa Galbena gazduieste din nou una din probele speciale ale raliului

rei probe de macadam la Dobrovăţ, Poieni şi Cioca Boca. Va urma apoi o probă superspecială desfăşurată pe timp de noapte, la Poieni. Lungimea totală a probelor speciale este 130 de kilometri, fiind alcătuite din 10 probe de macadam şi 1,65 kilometri pe asfalt. Derularea raliului va impune unele restricţii de circulaţie pentru ziua de vineri, 5 octombrie. Astfel, sectorul de drum dintre Râpa Galbenă şi Str. Gării va fi închis traficului normal, între orele 14.00 şi 19.30.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*