Raliul Iaşului – 23 – 24 septembrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/09/2011

Au mai rămas 8 zile până la startul celei de-a opta etape din Campionatul Naţional de Raliuri. La Iaşi, echipajele vor străbate trasee de 419 km, din care 129 km sunt probe speciale.

Cel mai important eveniment auto din zona Moldovei se apropie de ora startului. Raliul Iaşului – DUNLOP, a opta etapă a Campionatului Naţional de Raliuri – DUNLOP se va disputa pe 23 şi 24 septembrie la Iaşi. Ca în fiecare an, Raliul Iaşului este o provocare pentru organizatori, Clubul Sportiv Rally Motor Sport, împreună cu Primăria Municipiului Iaşi şi cu sprijinul Prefecturii Iaşi şi al Consiliului Judeţean Iaşi, toţi încercând să asigure cele mai bune condiţii de desfăşurare a competiţiei. Este o provocare şi o responsabilitate pentru organizatori pentru că la Iaşi se poate atribui deja titlul de Campion Naţional, iar lupta pentru celelalte două poziţii ale podiumului de premiere este disputată între piloţii de top care nu vor ridica prea uşor piciorul de pe pedala de acceleraţie.

Între 23 şi 24 septembrie vom avea la Iaşi un regal automobilistic atât pentru publicul ieşean, mare iubitor de adrenalină, cât şi pentru cei aproape 1000 de fani din toată ţara care vor veni la Iaşi să-i urmărească pe piloţii favoriţi. Ca şi în anii precedenţi, a fost pregătită o probă-spectacol: Râpa Galbenă. Astfel, vineri, 23 septrembrie, începând cu ora 16.30, amatorii de spectacol vor avea ocazia să vadă demonstraţii de karting şi motociclism, pentru ca de la ora 17.00, să înceapă evoluţia concurenţilor pe această probă, spectacol care va continua până în jurul orelor 19.30. Traseul a fost uşor modificat faţă de anul trecut, în sensul că va fi prelungit până la linia de tramvai din Piaţa Mihai Eminescu. Accesul publicului spectator se va face numai sub îndrumarea forţelor de ordine ale Jandarmeriei, tocmai pentru a evita eventualele accidente care s-ar putea înregistra din cauza unei poziţionări neadecvate pe traseul de concurs.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*