Promisiune respectată: 93 de parcuri modernizate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/12/2012

Primăria a pregătit un cadou special de Moş Nicolae pentru copiii din cartierul Tătăraşi. Trei locuri de joacă modernizate au fost deschise pe 6 decembrie. Parcurile sunt amplasate pe strada Pantel nr. 6, strada Petre Ispirescu nr. 3 şi strada Ciurchi nr. 109. Toate spaţiile de joacă au fost mobilate cu echipamente de joacă moderne, din materiale care previn accidentarea copiilor.

Dotări moderne

Fiecare parc de joacă a fost dotat cu un sistem de tobogane şi zone de căţărare, carusel, echipamente pe arc, balansoare şi leagăne. De asemenea,

zona din interiorul parcurilor a fost amenajată cu pietriş. Parcurile deţin, în premieră pentru Iaşi, şi echipamente dotate cu rampe speciale care permit accesul persoanelor cu dizabilităţi. Pentru menţinerea tuturor aparatelor şi echipamentelor în condiţii bune, Primăria apelează la ieşeni şi la şefii de asociaţii de proprietari din zonă. Există un regulament de utilizare şi funcţionare a parcurilor de joacă astfel încât investiţiile să reziste cât mai mult şi de ele să se bucure cei mici.

Prezenţa tinerilor care tulbură liniştea publică şi care produc distrugeri poate fi semnalată Poliţiei Locale pentru a lua măsuri. Vandalizarea este marea problemă a acestor spaţii, municipalitatea fiind nevoită de multe ori să intervină pentru reparaţii în locurile de joacă, modernizate în urmă cu câteva luni.

93 de parcuri

Primăria Iaşi şi-a respectat astfel promisiunea de a continua campania de modernizare a locurilor de joacă pentru copii. În acest an au fost modernizate şi deschise pentru cei mici 93 de parcuri de joacă în cartierele Alexandru, Păcurari, Nicolina şi Tătăraşi. Parcurile deschise pe 6 decembrie încheie seria de spaţii de joacă modernizate în acest an. Campania va continua anul viitor, odată ce vremea va permite realizarea lucrărilor şi montarea echipamentelor.

În prima parte a anului, la venirea primăverii, municipalitatea speră să refacă încă 17 parcuri de joacă. Bugetul alocat pentru modernizarea şi dotarea locurilor de agrement s-a ridicat în acest an la câteva milioane lei. Pe lângă echipamentele moderne de joacă, municipalitatea a dorit să transforme spaţiile în adevărate zone de agrement şi de petrecere a timpului liber în mod activ. Multe din parcurile modernizate în acest an au fost dotate cu aparate de fitness, totodată fiind amenajate şi mici terenuri de sport în preajma parcurilor.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*