Proiectul “Un nou început pentru transportul public din Iaşi”, premiat la concursul „Oraşul durabil”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/05/2019

Municipiul Iaşi este câştigătorul Marelui Premiu al celei de-a doua ediţii a concursului „Oraşul durabil”, organizat de Ambasada Franţei în parteneriat cu Camera de Comerţ Româno-Franceză, distincţie acordată pentru inovaţie în dezvoltarea durabilă a oraşului, a serviciilor publice, pe baza aplicaţiilor completate de Primăriile participante.

Premiul constă într-o invitaţie la o vizită de studiu timp de 3 – 4 zile (în luna iulie) pentru 4 persoane, din cadrul Primăriei (conducere şi specialişti) oferită de oraşul Dijon, comunitate de referinţă pentru tot ceea ce ţine de dezvoltare durabilă. Tematica de vizită în oraşul Dijon va fi comunicată de Ambasada Franţei.

Concursul a inclus patru categorii: Gestionare deşeuri, eficienţă energetică şi economie circulară, Mobilitate urbană, Apă şi canalizare, Reconversie urbană şi reabilitare patrimoniu. Primăria Municipiului Iaşi a candidat pe tema Mobilităţii urbane cu prezentarea proiectului „Un nou început pentru transportul public din Iaşi”.

Juriul a fost format din profesori universitari şi experţi din domeniile ingineriei mediului, administraţiei publice, urbanism şi arhitectură, mobilitate urbană.

Comments

comments

Categoria: CTP,eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*